Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ministrica Dautbegović i savjetnica u Ambasadi NR Kine Yujie


Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Amela Dautbegović primila je danas savjetnicu u Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH Li Yujie i prvog sekretara Guo Zhija koji su je ovom prilikom upoznali sa saradnjom koju ova ambasada ima sa Centralnom kuhinjom Crvenog kri

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Amela Dautbegović primila je danas savjetnicu u Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH Li Yujie i prvog sekretara Guo Zhija koji su je ovom prilikom upoznali sa saradnjom koju ova ambasada ima sa Centralnom kuhinjom Crvenog križa KS.

Amela Dautbegović sa savjetnicom u Ambasadi NR Kine u BiH Li Yujie i prvog sekretara Guo Zhija"Iako naša ambasada ima ograničen budžet mi smo izdvojili sredstva za adaptaciju ove kuhinje, kojoj smo donirali jedan zamrzivač, a planiramo još i donirati hranu za sve korisnike kuhinje Crvenog križa", pojasnila je savjetnica Yujie te dodala kako oni pomažu ranjive kategorije među kojima su i djeca bez roditeljskog staranja.

Tokom sastanka ministrica Dautbegović se zahvalila na pomoći koju ambasada osigurava socijalno ugroženim kategorijama Kantona Sarajevo, a koje su u nadležnosti resornog ministarstva i kojima se posvećuje pažnja, a posebno kada su u pitanju djeca bez roditeljskog staranja, djeca sa poremećajima u ponašanju, djeca izložena nasilju u porodici i prosjačenju, kao i lica koja se nalaze u stanju socijalne potrebe i koja su bez ikakvih prihoda, odnosno osobe koje ostvaruju prihode ali im nisu dovoljni za podmirivanje osnovnih životnih potreba.

"Mi kroz programe zapošljavanja želimo uposliti što više ljudi, a prvenstveno one koji pripadaju 'teško' uspošljivim kategorijama, kao što su: žrtve porodičnog nasilja, osobe s invaliditetom, civilne žrtve rata...jer im na taj način želimo poboljšati njihov socijalni status. To nastojimo i kroz dodatne oblike pomoći u skladu sa nadležnošću i raspoloživim finansijskim sredstvima resornog ministarstva. Sve to radimo kako bismo pokušali ublažiti njihov težak položaj", istakla je ministrica Dautbegović.

Na kraju sastanka savjetnica Yujie pozvala je ministricu Dautbegović da zajedno sa ambasadoricom NR Kine u BiH Chen Bo prisustvuje zvaničnom uručenju donacije, što je ministrica sa zadovoljstvom prihvatila.

Planirano je da se ovaj događaj održi sredinom novembra na punktu Trga Heroja broj 45.

 

Izvor: vlada.ks.gov.ba