Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245


Ministarstvo kulture Republike Hrvatske bit će od 11. do 13. travnja 2016. domaćin izaslanstvu Ministarstva kulture Narodne Republike Kine. Ministar kulture Zlatko Hasanbegović će se u pratnji suradnika sastati sa zamjenikom ministra kulture Narodne Republike Kine Dongom Weijem, a potpisat će se Program suradnje

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske bit će od 11. do 13. travnja 2016. domaćin izaslanstvu Ministarstva kulture Narodne Republike Kine. Ministar kulture Zlatko Hasanbegović će se u pratnji suradnika sastati sa zamjenikom ministra kulture Narodne Republike Kine Dongom Weijem, a potpisat će se Program suradnje u području kulture između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Narodne Republike Kine za godine 2016.-2020. Ovim Programom potiče se suradnja institucija dviju zemalja u područjima kulture i umjetnosti u sljedećem petogodišnjem razdoblju.

Zlatko Hasanbegović Ministar kulture Republike HrvatskeS hrvatske strane potpisat će ga dr. sc. Ana Lederer, zamjenica ministra kulture, a s kineske zamjenik ministra kulture Dong Wei. Ovim Programom suradnje želi se potaknuti bolje razumijevanje i povezanost između dvaju naroda u smislu razvijanja uzajamnih odnosa u svim područjima kulture i umjetnosti kroz razmjenu likovnih umjetnika, glazbenika, plesača, arhitekata, muzejskih profesionalaca i umjetničkih ansambala. Potiče se uzajamno sudjelovanje na festivalima i umjetničkim događajima, prevođenje književnih djela i njihovo objavljivanje. Isto tako se ohrabruje direktna suradnja između ustanova, organizacija i udruga s područja kulturne baštine i kazališta prije svega između knjižnica, arhiva, međunarodnih sajmova knjiga, muzeja i galerija. 

Programom se podržava sudjelovanje na kulturnim događanjima koja se održavaju u okviru suradnje između Kine i Europske unije kao i u programima koji se odvijaju u okviru inicijative 16+1, Foruma o kulturnoj suradnji između Kine i zemalja srednje i istočne Europe. Šesteročlana kineska delegacija posjetit će kulturne, znanstvene i obrazovne institucije u Zagrebu te Nacionalni park Plitvička jezera. Između ostalog, predviđen je posjet Hrvatskom državnom arhivu, izložbi Mencija Clementa Crnčića u Galeriji Klovićevi dvori, izvedbi baleta ‘‘Romeo i Julija‘‘ u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti i Muzičkoj akademiji.

Izvor: republika.eu