Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ministarstvo kulture domaćin izaslanstvu Ministarstvu kulture NR Kine


Ministarstvo kulture Republike Hrvatske bit će od 11. do 13. travnja 2016. domaćin izaslanstvu Ministarstva kulture Narodne Republike Kine. Ministar kulture Zlatko Hasanbegović će se u pratnji suradnika sastati sa zamjenikom ministra kulture Narodne Republike Kine Dongom Weijem, a potpisat će se Program suradnje

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske bit će od 11. do 13. travnja 2016. domaćin izaslanstvu Ministarstva kulture Narodne Republike Kine. Ministar kulture Zlatko Hasanbegović će se u pratnji suradnika sastati sa zamjenikom ministra kulture Narodne Republike Kine Dongom Weijem, a potpisat će se Program suradnje u području kulture između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Narodne Republike Kine za godine 2016.-2020. Ovim Programom potiče se suradnja institucija dviju zemalja u područjima kulture i umjetnosti u sljedećem petogodišnjem razdoblju.

Zlatko Hasanbegović Ministar kulture Republike HrvatskeS hrvatske strane potpisat će ga dr. sc. Ana Lederer, zamjenica ministra kulture, a s kineske zamjenik ministra kulture Dong Wei. Ovim Programom suradnje želi se potaknuti bolje razumijevanje i povezanost između dvaju naroda u smislu razvijanja uzajamnih odnosa u svim područjima kulture i umjetnosti kroz razmjenu likovnih umjetnika, glazbenika, plesača, arhitekata, muzejskih profesionalaca i umjetničkih ansambala. Potiče se uzajamno sudjelovanje na festivalima i umjetničkim događajima, prevođenje književnih djela i njihovo objavljivanje. Isto tako se ohrabruje direktna suradnja između ustanova, organizacija i udruga s područja kulturne baštine i kazališta prije svega između knjižnica, arhiva, međunarodnih sajmova knjiga, muzeja i galerija. 

Programom se podržava sudjelovanje na kulturnim događanjima koja se održavaju u okviru suradnje između Kine i Europske unije kao i u programima koji se odvijaju u okviru inicijative 16+1, Foruma o kulturnoj suradnji između Kine i zemalja srednje i istočne Europe. Šesteročlana kineska delegacija posjetit će kulturne, znanstvene i obrazovne institucije u Zagrebu te Nacionalni park Plitvička jezera. Između ostalog, predviđen je posjet Hrvatskom državnom arhivu, izložbi Mencija Clementa Crnčića u Galeriji Klovićevi dvori, izvedbi baleta ‘‘Romeo i Julija‘‘ u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti i Muzičkoj akademiji.

Izvor: republika.eu