Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ministarstva vanjskih poslova Kine i Hrvatske održala političke konzultacije


Pomoćnik ministra vanjskih poslova Kine Liu Haixing je od 23. do 25. kolovoza boravio u službenom posjetu Hrvatskoj tijekom kojeg se susreo s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Pomoćnik ministra vanjskih poslova Kine Liu Haixing je od 23. do 25. kolovoza boravio u službenom posjetu Hrvatskoj tijekom kojeg se susreo s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Liu je također prisustvovao i na Forumu Dubrovnik te je zajednom s pomoćnikom hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordanom Bakotom održao političke konzultacije ministarstava dviju zemalja.

Potrebno je naglasiti i da je kineska veleposlanica u Hrvatskoj Deng Ying također prisustvovala spomenutim aktivnostima.

Liu je naglasio kako su Kina i Hrvatska poslijednih godina održavale učestale kontakte na visokoj razini te ustrajno produbljivale bilateralnu suradnju u sektorima trgovine, financija, turizma i drugih oblasti.

Istaknuo je pritom i da kineska strana visoko cijeni razvijanje odnosa s Hrvatskom s kojom nadalje želi proširivati suradnju kada je riječ o gospodarstvu, infrastrukturi i međunarodnoj suradnji u energetici. Sve to koristeći priliku 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa dviju zemlja iduće godine, te spajanjem kineske inicijative ''Pojas i put '' s dugoročnim razvojnim planom Hrvatske, odnosno spajanja kineske inicijative ''Suradnje lučkih zona Jadranskog, Baltičkog i Crnog mora'' i mehanizma ''16+1'' s hrvatskom inicijativom o integraciji suradnje na spomenutom području.

Hrvatska strana je izjavila je kako s Kinom želi održavati trend komunikacije na visokoj razini, učvršćivati međusobno političko povjerenje te proširivati prostor suradnje unapređujući pritom bilateralne odnose na višu razinu. Dvije strane su između ostaloga razmijenile mišljenje i o međunarodnim i regionalnim pitanjima.

Izvor: croatian.cri.cn