Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ministar turizma sastao se sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori: Jačanje saradnje kroz turizam

Ministar turizma sastao se sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori: Jačanje saradnje kroz turizam


PODGORICA – Crna Gora i Kina radiće na daljem unapređenju dobrih odnosa kroz, između ostalog, saradnju u turizmu, zaključeno je na sastanku ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića sa kineskim ambasadorom u Crnoj Gori Ži Žaolinom. Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su saopšt

PODGORICA – Crna Gora i Kina radiće na daljem unapređenju dobrih odnosa kroz, između ostalog, saradnju u turizmu, zaključeno je na sastanku ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića sa kineskim ambasadorom u Crnoj Gori Ži Žaolinom.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su saopštili da su tokom susreta razmijenjene informacije o realizaciji do sada uspostavljenih investiconih partnerstava na infrastrukturnim i drugim projektima, kao i mogućnostima za otpočinjanje novih.

Žaolin je Gvozdenoviću uručio poziv za učešće na turističkom sajmu u gradu Kunming, provincija Junan, koji od 24. do 27. oktobra organizuje kineska Nacionalna uprava za turizam.

Kineski ambasador je ocijenio da je to dešavanje dobra prilika za promociju Crne Gore, razmjenu iskustava i otpočinjanje saradnje sa poslenicima iz te oblasti.

- Radi se o velikoj izložbi koja se prostire na 50.000 metara kvadratnih sa preko dvije hiljade štandova, a očekuju se posjetioci iz preko 100 država – navodi se u saopštenju.

Učesnici sastanka su se složili da je, usljed udaljenosti Crne Gore i Kine, ali i specifičnih zahtjeva kineskih turista koje karakteriše tražnja za sadržajima iz više zemalja, u nastupu prema kineskom tržištu koristan rad na zajedničkoj, integrisanoj ponudi Crne Gore i susjeda.

Iz Ministarstva su kazali da je na sastanku konstatovano da bi u narednom periodu trebalo planirati aktivnosti u cilju realizacije dodatnih vidova saradnje i povezivanja privrednika dvije zemlje.

Izvor: Pobjeda.me