Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ministar prosvete sa ambasadorima Kine, Francuske, Rumunije

Ministar prosvete sa ambasadorima Kine, Francuske, Rumunije


Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović danas je u odvojenim susretima razgovarao sa kineskim i francuskim ambasadorom u Srbiji o unapređivanju saradnje u oblasti prosvete i nauke. U razgovoru sa ambasadorom Kine Đangom Vanšu iznet je zajednički zaključak da saradnja u oblasti prosv

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović danas je u odvojenim susretima razgovarao sa kineskim i francuskim ambasadorom u Srbiji o unapređivanju saradnje u oblasti prosvete i nauke.

U razgovoru sa ambasadorom Kine Đangom Vanšu iznet je zajednički zaključak da saradnja u oblasti prosvete, nauke i tehnološkog razvoja treba da se proširi u cilju ostvarivanja potreba i želja dva naroda.
Ambasador Vanšu podvukao je da Kina Srbiju smatra za pouzdanog partnera i da će se nastaviti produbljivanje strateškog partnerstva, objavljeno je na sajtu Ministaratva prosvete Srbije.
Na sastanku sa ambasadorom Francuske Fransoa-Gzavije Deniom, na u Ministarstvu prosvete dogovoreno je da se tradicionalno dobra saradnja Srbije i Francuske proširi na svim nivoima.
Ministar Jovanović istakao da je Srbija ima veliki naučni potencijal te da je potrebno obezbediti bolju saradnju u oblasti naučnoistraživačkog rada i tehnološkog razvoja.
On je dodao da će nastojati da se što više naučnika uključi u zajedničke projekte, što može značajno doprineti razvoju nauke u Srbiji.
Ambasador Denio izrazio je želju da se nastavi sa praksom da francuski i srpski istraživači rade zajedno i pohvalio rad dvojezičnih odeljenja u kojima se nastava paralelno odvija na srpskom i francuskom jeziku.
Ministar Jovanović je obojici ambasadora preneo da u našim školama postoji povećana zainteresovanost učenika za učenje i kineskog i francuskog jezika.
Jovanović je juče primio i ambasadora Rumunije u Beogradu Danijela Banua, sa kojim je takođe razgovarao o unapređivanju saradnje dve zemlje u oblasti prosvete i nauke.


Izvor: Blic.rs