Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ministar Mektić razgovarao s ambasadorom Kine u BiH

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu s ambasadorom Narodne Republike Kine Dong Chunfengom s kojim je razgovarao o sigurnosnoj i političkoj saradnji dvije zemlje. Ambasador Chunfeng je, čestitajući ministru Mektiću na imenovanju, poželio uspjeh i novom sazivu Vijeća min
Ministar Mektić razgovarao s ambasadorom Kine u BiH
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu s ambasadorom Narodne Republike Kine Dong Chunfengom s kojim je razgovarao o sigurnosnoj i političkoj saradnji dvije zemlje. Ambasador Chunfeng je, čestitajući ministru Mektiću na imenovanju, poželio uspjeh i novom sazivu Vijeća ministara u ispunjavanju zacrtanih ciljeva.

Tokom sastanka, odnosi između dvije zemlje ocijenjeni su kao izuzetno dobri i prijateljski te je istaknuto da nema otvorenih sigurnosnih ili političkih pitanja.

Zaključeno je da se odnosi dvije države mogu dodatno unaprijediti, posebno kroz ekonomsku saradnju.

S tim u vezi, ambasador je informirao Mektića o započetim kineskim investicijama u BiH te nekoliko velikih infrastrukturnih projekata u BiH za koje su zainteresirane kompanije iz Kine, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Izvor: politickimeridijan.com