Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ministar turizma Anton Kliman danas je ugostio predsjednika Kineske nacionalne turističke administracije Li Jinzaoa, s kojim je razgovarao o suradnji Hrvatske i NR Kine, suradnji u sklopu inicijative Kina + 16, te mogućnostima intenziviranja turističkog prometa između ove dvije zemlje. Na sastanku koji se održao
Ministar Kliman i Li Jinzao o suradnji između RH i NR Kine
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Ministar turizma Anton Kliman danas je ugostio predsjednika Kineske nacionalne turističke administracije Li Jinzaoa, s kojim je razgovarao o suradnji Hrvatske i NR Kine, suradnji u sklopu inicijative Kina + 16, te mogućnostima intenziviranja turističkog prometa između ove dvije zemlje. Na sastanku koji se održao u Ministarstvu turizma, ministar Anton Kliman gostima iz Kine predstavio je trenutne hrvatske turističke projekte i strategiju, a istaknuto je kako postoji veliki interes i prostor za nastavak i poboljšanje suradnje. Ministar je spomenuo da u Hrvatskoj postoji niz brownfield i greenfield projekata koji su predstavljeni i nude se potencijalnim investitorima, a također i niz tvrtki u državnom portfelju za koje se traže investitori.

Ministar Kliman i Li Jinzao o suradnji između RH i NR Kine„Ovo je za Hrvatsku jako važan posjet, s obzirom da je potencijal turističke suradnje između naše dvije zemlje jako velik. U 2014. godini, u Hrvatskoj je zabilježena 61 tisuća dolazaka (+40%), dok je u 2015. godini zabilježeno 87 tisuća dolazaka (+30%). Te brojke govore da nam je nužna suradnja kako bi te brojke dosegle veću razinu", istaknuo je Kliman.

Razgovarali su i o važnosti poboljšanja prometne povezanosti s obzirom da većina gostiju iz Kine uglavnom putuje izvan glavne turističke sezone. Li Jinzao naglasio je kako kineska Vlada daje potršku intenziviranju suradnje te kako će rado pomoći s kontaktima zračnih luka i zračnih prijevoznika kako bismo intenzivirali pregovoreoko direktnog leta između Kine i Hrvatske. Također, pozvao je ministra Klimana u posjet Kini što je ministar turizma rado prihvatio.

Osim predsjednika Li Jinzaoa, član kineske delegacije bio je i g. Zheng, direktor marketinga i međunarodnesuradnje pri Kineskoj nacionalnoj turističkoj administraciji (CNTA), koji je istaknuo koliko je impresioniran bogatstvom turističkih resursa u Hrvatskoj. Također je naglasio da se europske destinacije moraju pripremiti kako pružiti što bolju uslugu kineskim turistima, a kao izazove, osim direktne zračne linije, naglasio je i poboljšanje viznog režima, te osiguravanje turističkih vodiča koji govore kineski jezik.

S hrvatske strane sastanku su bili prisutni i Boris Hajduković, pomoćnik u Ministarstvu gospodarstva, koje je kontakt točka u projektu „Kina + 16" , pomoćnik ministra turizma Robert Pende te direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić, koji je istaknuo kako je Hrvatska posljednjih godina intenzivirala promociju na području Kine - u Šangaju, Pekingu, Hong Kongu, te kako je Hrvatska mala zemlja, bogata različitostima. Pozvao je kinesku delegaciju da posjeti i otok Korčulu, odakle je Marko Polo krenuo na svoj put u Kinu te se stoga i nalazi na poznatom Putu Svile.

Gosti iz Kine putuju izvan naše glavne turističke sezone, najčešće odsjedaju u hotelima, a ostaju 1,5 dan u destinaciji. Kao neke od destinacija u Hrvatskoj koje su trenutno u Kini veoma popularne istaknuli su grad Zagreb, Splitsko-dalmatinsku te Dubrovačko-neretvansku županiju. U nastavku svog posjeta Hrvatskoj obići će i Plitvička jezera ali i još neke turističke destinacije.

Gospodin Jinzao ujedno je predstavnik 16. i 17. Nacionalnog kongresa komunističke partije Kine, te potpredsjednik 9., 10. i 11. Nacionalnog kongresa Kine. Tijekom svoje bogate karijere bio je i gradonačelnik Guilina, popularnog turističkog odredišta u Kini, a tijekom svog mandata brojnim turističkim infrastrukturnim projektima, kao što je projekt „Dvije rijeke i četiri jezera" dao je potpuno novi izgled gradu.

Bio je i potpredsjednik kineskog Ministarstva gospodarstva, a od 2014. je predsjednik Kineske nacionalne turističke administracije, najvećeg i najvažnijeg tijela koje pokriva turistički sektor u Kini. Jinzao svake godine putuje u Europu, a ove godine odabrao je Hrvatsku, Češku Republiku i Rusku Federaciju, što govori o tome da je odnos s Hrvatskom u turističkom smislu postao vrlo važan i za NR Kinu.

Izvor: ezadar.hr