Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ministar Dačić sa ambasadorom Mančangom o odnosima Srbije i Kine

Ministar Dačić sa ambasadorom Mančangom o odnosima Srbije i Kine


Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je primio juče ambasadora Kine u Beogradu, Li Mančanga.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je primio juče ambasadora Kine u Beogradu, Li Mančanga. Sastanak Ivice Dačića i kineskog amabasadora Li MančangaObostrano je istaknuto zadovoljstvo rezultatima nedavne posete predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića Kini. Razgovarano je o produbljivanju i jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje.

Ministar Dačić istakao je značaj odnosa sa Kinom, od podrške u najvažnijim pitanjima do konkretnih oblika saradnje, naglašavajući ulogu Kine kao stalne članice Saveta bezbednosti UN. Upoznao je ambasadora Lija sa pitanjem ugroženosti srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji i neprihvatljivosti kosovskog zahteva za članstvo u UNESKO.

Ambasador Li je ocenio da su odnosi dve zemlje u stalnom usponu o čemu svedoče dogovori o novim investicionim projektima tokom posete srpskog predsednika Kini. Izneo je stavove Kine u vezi sa reformom UN i u okviru toga Saveta bezbednosti UN.

Izražen je interes za razvojem saradnje u svim oblastima u kojima dve zemlje prepoznaju potencijale za zajedničke rezultate. Takođe, ocenjeno je da je uloga UN u očuvanju svetskog mira, u susret obeležavanju 70-godišnjice postojanja ove organizacije, i dalje nezamenljiva.

Izvor: mfa.gov.rs