Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ministar Bošković učestvovao na Edukativnom dijalogu „Kina - države Istočne i Centralne Evrope” u Varšavi

Ministar Bošković učestvovao na Edukativnom dijalogu „Kina - države Istočne i Centralne Evrope” u Varšavi


Delegacija Crne Gore, koju je predvodio ministar prosvjete mr Predrag Bošković učestvovala je na Trećem edukativnom dijalogu Kina – države Istočne i Centralne Evrope, koji se održava u Varšavi.

Delegacija Crne Gore, koju je predvodio ministar prosvjete mr Predrag Bošković učestvovala je na Trećem edukativnom dijalogu Kina – države Istočne i Centralne Evrope, koji se održava u Varšavi. Ministar Bošković u VaršaviU svom obraćanju, ministar Bošković je govorio o sistemu obezbjeđenja kvaliteta u Crnoj Gori, problemu zapošljivosti mladih, značaju stručnog obrazovanja i očekivanjima od reforme u ovoj oblasti. Bošković je istakao da je veoma važna izgradnja sistema obrazovanja koje će omogućiti sticanje znanja, vještina i kompetencija koje će im omogućiti lakše zaposlenje, veću mobilnost, ali i konkurentnost na tržištu rada i van granica Crne Gore. Ministar se osvrnuo i na sistem karijernog praćenja studenata nakon završetka obrazovnih programa i Program stručnog osposobljavanja visokoškolaca, koji Vlada Crne Gore realizuje četvrtu godinu za redom. 

”Cilj Programa je da olakša prelazak mladih iz svijeta obrazovanja u svijet rada, kroz pružanje mogućnosti za dodatno sticanje znanja, vještina i kompetencija kojima će odgovoriti tržištu rada. Program doprinosi smanjenju nezaposlenosti mladih, sa kojim se susrijeće čitava Evropa, te da pruži smjernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju upisne politike. U periodu 2012-2015. godine u Crnoj Gori je zaposleno 10.980 visokoškolaca, a rezultati ankete poslodavaca o Programu stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, na osnovu reprezentativnog uzorka, pokazuju da je svaki četvrti korisnik nastavio radni angažman nakon isteka devetomjesečnog programa osposobljavanja”, kazao je Bošković.

 

Izvor: gov.me