Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ministar Bevanda i veleposlanica NR Kine o razvoju gospodarske suradnje


SARAJEVO, 03.03.2016. Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je juće veleposlanicu NR Kine u BiH Chen Bo s kojom je razgovarao o efektima ekonomske suradnje između dvije zemlje.

SARAJEVO, 03.03.2016.

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je juće veleposlanicu NR Kine u BiH Chen Bo s kojom je razgovarao o efektima ekonomske suradnje između dvije zemlje.

Vjekoslav Bevanda na sastanku sa veleposlanicom NR Kine u BiH Chen BoTijekom sastanka naglašeno je da BiH i NR Kina imaju dobre bilateralne odnose, te da treba kontinuirano unapređivati ekonomsku suradnju i otvarati prostor za nove investicije.

Naglašeno je da je BiH uključena u program suradnje NR Kine i 16 zemalja središnje i istočne Europe, koja ima za cilj promociju investicija te razvoj gospodarske i trgovinske suradnje.

Ministar Bevanda i veleposlanica Bo razmijenili su informacije o aktivnostima koje se poduzimaju u vezi sklapanja međudržavnih ugovora na temelju kojih će NR Kina donirati opremu te podržati razvojne projekte u okviru gospodarsko-tehničke suradnje.
Prema posljednjim podacima, BiH je povećala izvoz svojih proizvoda u NR Kinu tijekom 2015. godine, te je ocijenjeno da je nužno stvarati uvjete kako bi se ovaj trend nastavio.

Izvor: hdzbih.org