Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Milosav Tešić i Liu Dženjun otvaraju Sajam knjiga

Beograd - Pesnik i akademik Milosav Tešić i kineski pisac Liu Dženjun otvoriće u nedelju, 26. oktobra, u 18 sati 59. Međunarodni beogradski sajam knjiga, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Media centru. Sajam će prvi put biti otvoren u Hali II Beogradskog sajma, budući da je tamo smešten
Milosav Tešić i Liu Dženjun otvaraju Sajam knjiga
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Beograd - Pesnik i akademik Milosav Tešić i kineski pisac Liu Dženjun otvoriće u nedelju, 26. oktobra, u 18 sati 59. Međunarodni beogradski sajam knjiga, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Media centru. Sajam će prvi put biti otvoren u Hali II Beogradskog sajma, budući da je tamo smešten štand ovogodišnjeg počasnog gosta - NR Kine, na izložbenom prostoru od hiljadu kvadratnih metara.

Pod sloganom „Vreme je za knjigu“, Sajam će trajati do 2. novembra, a na površini od 30.512 kvadrata učestvovaće 476 direktnih izdavača, od kojih su 72 iz inostranstva. Direktorka Kineske nacionalne korporacije za uvoz i izvoz publikacija Lin Lijing rekla je da će kineska delegacija biti do sada najbrojnija na Beogradskom sajmu knjiga.

- Kinesku delegaciju činiće 151 član, među kojima će biti više od 100 izdavača iz 71 izdavačke kuće i 12 kineskih pisaca i naučnika - kazala je Lijing.

Ona je navela da će na 1.000 metara kvadratnih prostora kineskog štanda u Hali dva biti izloženo više od 5.000 naslova, organizovano 89 događaja i seminara i pet izložbi, među kojima je izložba srpske književnosti prevedene na kineski i kineske prevedene na srpski. Kako kaže, glavni cilj njihovih programa biće da i srpska i kineska publika upoznaju i mnoge druge pisce, osim nobelovaca - Ive Andriće i Mo Jana. Lijing je dodala da će se na Sajmu knjiga pojaviti osam knjiga kineskih pisaca prevedenih na srpski, od kojih će četiri autora biti tom prilikom u Beogradu.

Ovogodišnji Sajam održava u znaku tri ključne godišnjice za srpsku kulturu i istoriju - 200 godina od izlaska prvih djela Vuka Karadžića - Pismenice i Narodne pjesmarice, 150 godina od rođenja Branislava Nušića i 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Na ovogodišnjoj manifestaciji biće uručene i tradicionalne nagrade - izdavač godine, izdavački poduhvat godine, dečja knjiga godine, najlepša knjiga, kao i priznanje „Dositej Obradović“, koja se dodeljuje stranom izdavaču za doprinos promociji srpske književnosti.

Cena ulaznice iznosi 250 dinara, a sajam će biti otvoren svakog dana od 10 do 21 sat. Paralelno sa Sajmom knjiga, na Beogradskom sajmu će biti organizovani već tradicionalni Sajam učila i Sajam obrazovanja „Zvonce“.

Izvor: danas.rs