Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Milorad Dodik od sutra u Kini


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da sutra putuje u devetodnevnu posjetu Kini gdje će učestvovati u radu privrednog foruma i sastati se potpredsjednikom kineske Vlade koji je njegov domaćin. Dodik je rekao da mu je pružena prilika da se obrati na privrednom skupu kao predsjednik Republike Srp

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da sutra putuje u devetodnevnu posjetu Kini gdje će učestvovati u radu privrednog foruma i sastati se potpredsjednikom kineske Vlade koji je njegov domaćin.

Dodik je rekao da mu je pružena prilika da se obrati na privrednom skupu kao predsjednik Republike Srpske i da pokuša sa guvernerom kineske pokrajine Sičuan razgovarati o partnerstvu.

Milorad Dodik putuje u Kinu"To je višemilionska zajednica sa jakom privrednom strukturom. Želimo da animiramo određena preduzeća da se angažuju i zainteresuju za ono što je potrebno Srpskoj", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da će biti dva dana u Pekingu gdje će se sastati sa internacionalnim sekretarom Komunističke partije Kine i potpisati sporazum o saradnji i partnerstvu SNSD-a i te partije, što predstavlja dodatni podsticaj dobroj saradnji kineske države i kineskih kompanija sa Republikom Srpskom.

"U Pekingu, Šangaju i Hong Kongu sastaću se sa predstavnicima niza kompanija koje su na neki način već prisutne ovdje u oblasti infrastrukture, izgradnje auto-puteva i mnogo čega drugog, kao i u oblasti energetike", naveo je Dodik.

On je naglasio da će se sastati i sa predstavnicima kompanija iz oblasti telekomunikacija koje su prisutne u regionu i koje su zainteresovane za ono što se radi u Srpskoj.

Dodik je podsjetio da je prije dva dana potpisan veliki ugovor sa "Poštama Srpske" i sa kompanijama koje se bave proizvodnjom zdravstvene opreme i stabilizacijom zdravstvenih sistema.

"Vjerujem da će dobra priprema koju smo imali svih ovih dana sa njihovim predstavnicima u regionu i sastanak sa prvim ljudima tih kompanija doprinijeti značajnom broju novih projekata koji će biti predočeni javnosti", naveo je Dodik.

Izvor: ba.n1info.com