Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Milan Bandić primio izaslanstvo Grada Pekinga


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu sa zamjenicom Vesnom Kusin i suradnicima, primio je u zgradi Gradske uprave izaslanstvo Grada Pekinga, predvođeno predsjednikom Stalnog odbora Narodnog kongresa Du Deyinom.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu sa zamjenicom Vesnom Kusin i suradnicima, primio je u zgradi Gradske uprave izaslanstvo Grada Pekinga, predvođeno predsjednikom Stalnog odbora Narodnog kongresa Du Deyinom.

Izaslanstvo Grada Pekinga, predvođeno predsjednikom Stalnog odbora Narodnog kongresa Du Deyinom u ZagrebuNa sastanku je potvrđeno prijateljstvo i suradnja dvaju gradova koja je otpočela 1995. u Pekingu potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i suradnji te je iskazan zajednički interes za jačanje suradnje, posebno na području kulture i turizma. Također, na susretu visokih delegacija Zagreba i Pekinga dogovoren je nastavak i jačanje institucionalne suradnje.
Kao što su već povezani Kineski muzički konzervatorij i Muzička akademija u Zagrebu, želja nam je da se na isti način povezuju i druge institucije - muzejske, kulturne, fakulteti. U tom smjeru će, na obostrano zadovoljstvo, ići daljnja suradnja, rekla je zamjenica Kusin.

Kako se čulo, Zagreb, Peking i Veleposlanstvo NR Kine, zajedno će i ove godine organizirati proslavu kineske Nove godine na glavnome zagrebačkome trgu, koja je prošle godine pobudila veliku pozornost kod građana i gostiju Zagreba.
Delegaciju Pekinga činili su, uz predsjednika Stalnog odbora Narodnog kongresa, glavni tajnik Stalnog odbora Narodnog kongresa Zhang Qing, glavni direktor Ureda za međunarodne odnose Narodnog kongresa,Zhao Huimin, zamjenik glavnog direktora Ureda za međunarodne odnose Narodnog kongresa Guo Yihua, tajnik Jiao Shi i viši službenik Ureda za međunarodne odnose Narodnog kongresa Zhang Qi. Susretu kod gradonačelnika prisustvovala je i veleposlanica NR Kine NJ.E. Deng Ying i prvi tajnik veleposlanstva NR Kine Zhang Wei.
Uz gradonačelnika Bandića i zamjenicu Vesnu Kusin, sastanku su prisustvovali pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, zamjenica pročelnice za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Davorka Pejnović, zamjenica pročelnika za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, pomoćnik pročelnice Stručne služba gradonačelnika Igor Plavčić, direktor Sektora turističkog proizvoda - voditelj Kongresnog ureda u Turističkoj zajednici grada Zagreba Zlatan Muftić i voditeljica Službe za međugradsku i međunarodnu suradnju Vesna Šimić.

Izvor: politikaplus.com