Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Mihajlović u Rigi potpisuje ugovore vredne 734 miliona evra


Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisaće tokom Samita šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Rigi ugovore za infrastrukturne projekte vredne 734 miliona evra.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisaće tokom Samita šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Rigi ugovore za infrastrukturne projekte vredne 734 miliona evra.

Koridor 11 - radoviMihajlović će zajedno sa predstavnicima Infrastrukture železnice Srbije i konzorcijuma kineskih kompanija „China Railway International” i „China Communications Construction Company” potpisati komercijalni ugovor vredan 319 miliona evra za realizaciju prve faze projekta Beograd-Budimpešta, od srpske prestonice do Stare Pazove, saopštilo je to ministarstvo, prenosi Tanjug.

Takođe, na samitu će biti potpisan i Memorandum o razumevanju sa kineskom Eksim bankom o kreditiranju projekta mađarsko-srpske železnice na teritoriji Srbije.

Izgradnja dvokolosečne pruge dužine 34,5 kilometara od stanice Beograd-centar do Stare Pazove za brzine do 200 kilometara prvi je projekat kineske železnice na tlu Evrope i biće građena u skladu sa svim domaćim propisima i standardima EU.

Sa kineskom Eksim bankom potpredsednica vlade Mihajlović će potpisati ugovor o finansiranju izgradnje autoputa Surčin-Obrenovac vredan 208 miliona evra, za koji je u junu potpisan komercijalni ugovor sa kineskom kompanijom C C C C (China Communication Construction Company).

Novi autoput biće dug 17,6 kilometara, a njegov sastavni deo je i novi most preko Save dužine 1.800 metara.

To će biti treća deonica na Koridoru koju grade kineske kompanije, posle deonica Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, ukupne dužine 50,8 kilometara, na kojima radove izvodi „Shandong Hi-speed group”.

Kineske kompanije radiće i na nastavku izgradnje obilaznice oko Beograda, na deonici od Ostružničkog mosta do Bubanj Potoka, ukupne dužine 19,5 kilometara.

Komercijalni ugovor za izgradnju deonice vredan 207 miliona evra, između Vlade Srbije, Puteva Srbije i kineske kompanije „Power Construction Corporation of C hina”, predviđa mogućnost da domaće kompanije učestvuju u radovima sa 49 odsto.

Radovi na Sektorima 4, 5 i 6, koji su obuhvaćeni ovim ugovorom, uključiće izgradnju četiri tunela ukupne dužine 2,7 kilometara i 22 mosta ukupne dužine 5,3 kilometra.

 

Izvor: politika.rs