Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Mihajlović sa kineskim ambasadorom o dolasku Si Đinpinga


Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom NR Kine u Beogradu Li Mančangom o poseti predsednika Kine Si Đinpinga Srbiji, koja se očekuje krajem juna. Na sastanku je bilo reči i o organizaciji prvog sastanka Asocijacije za

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom NR Kine u Beogradu Li Mančangom o poseti predsednika Kine Si Đinpinga Srbiji, koja se očekuje krajem juna. Na sastanku je bilo reči i o organizaciji prvog sastanka Asocijacije za saradnju Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope u oblasti infrastrukture, i to već u julu.

Zorana Mihajlović i Li ManchangZorana Mihajlović i Li Mančang razgovarali su i o tekućim i potencijalnim infrastrukturnim projektima.

Zajedno su ocenili da će predstojeća poseta doprineti dodatnom unapređenju saradnje dve zemlje i proširenju saradnje novim projektima.

Odluka da u Srbiji bude sedište Asocijacije za infrastrukturu doneta je na Trećem samitu šefova vlada NR Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope u Beogradu, u decembru 2014. godine.

Tada je ocenjeno da je Srbija vodeća zemlja u regionu kad je reč o saradnji sa Kinom na infrastrukturnim projektima, saopšteno je iz kabineta potpredsednice vlade.

Izvor: rts.rs