Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Mihajlović sa ambasadorom Kine o zajedničkim projektima

Mihajlović sa ambasadorom Kine o zajedničkim projektima


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s novim ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom o infrastrukturnim projektima u Srbiji u partnerstvu s Kinom. Mihajlović je ambasadora Lija obavestila o radovima na mostu preko Dunava Borča-Zemun, o izgradnji novog blo

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s novim ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom o infrastrukturnim projektima u Srbiji u partnerstvu s Kinom.

Mihajlović je ambasadora Lija obavestila o radovima na mostu preko Dunava Borča-Zemun, o izgradnji novog bloka termoelektrane "Kostolac" i pruge Beograd-Budimpešta, i rekla da je jedan od najznačajnijih projekata za Srbiju izgradnja bloka "B3" u "Kostolcu", saopštila je Vlada.

"Srbija 30 godina nije izgradila nijedan veliki energetski objekat. Za nas je, nakon remonta postojeća dva bloka, najvažnija izgradnja bloka 'B3' koja će nam obezbediti energetsku sigurnost", rekla je ministarka, i dodala da Srbija još čeka potpisivanje finansijskog aranžmana za "Kostolac B3", a to je sada na kineskoj strani.

Ministarka je pozvala ambasadora Lija da zajedno posete gradilište mosta na Dunavu i ubrzaju radove koji bi trebalo da se završe do kraja 2014. godine i napomenula da je "država sve svoje obaveze prema kineskoj strani ispunila".

Ističući da su tradicionalno prijateljski odnosi Kine i Srbije osnova za dobru ekonomsku saradnju dve zemlje, Li je obećao da će razgovarati s kineskom stranom kako bi se preuzete obaveze ispunile i radovi završili u predviđenom roku.

Na sastanku je bilo reci i o Koridoru 11, projektu u koji je uključena kineska kompanija Šandong haj-spid grup, kao i o izgradnji trećeg bloka Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu.

Izvor: blic.rs