Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Mihajlović pozvala Kineze da grade industrijsku zonu kod Uba

Mihajlović pozvala Kineze da grade industrijsku zonu kod Uba


Potpredsednica vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pozvala je jednu od najvećih kineskih energetskih korporacija "Sinomah" da što pre krene u realizaciju projekta industrijske zone Stublenica na teritoriji opštine Ub, koja će se nalaziti u neposrednoj blizini Koridora 1

Potpredsednica vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pozvala je jednu od najvećih kineskih energetskih korporacija "Sinomah" da što pre krene u realizaciju projekta industrijske zone Stublenica na teritoriji opštine Ub, koja će se nalaziti u neposrednoj blizini Koridora 11 i obećala podršku vlade.

Mihajlović je izrazila zadovoljstvo što je ta korporacija zainteresovana za taj projekat, o cemu je več potpisan Memorandum o razumevanju sa opštinom Ub, objavljeno je na sajtu ministarstva.

Ona je pre nekoliko dana u Vladi Srbije razgovarala sa delegacijom kineske korporacije o realizaciji projekta "Poslovna zona Stublenica", učešću ove kompanije u saniranju posledica poplava na privrednim kapacitetima u Srbiji, kao i drugim projektima za koje su zainteresovane obe strane.

Potpredsednica vlade je obećala da će vlada u okviru svojih mogucnosti pružiti svaku vrstu podrške i pomoći.

Predstavnici kineske korporacije izrazili su interesovanje da ovaj projekat bude podignut na državni nivo, a da se o njegovoj što uspešnijoj i bržoj realizaciji brine mešoviti kinesko - srpski komitet.

Kineski partneri su izrazili i želju da učestvuju u poslovima hitne obnove energetskih postrojenja koja su oštećana u poplavama koje su zadesile Srbiju.

Na sastanku, kome je prisustvovao i predstavnik opštine Ub Darko Glišić, dogovoreno je da u narednom periodu budu intenzivirani kontakti na realizaciji projekata, a posebno u oblasti infrastrukture i energetike.

Izvor: blic.rs