Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Memorandum o dve deonice na Koridoru 11 sa mostom

Memorandum o dve deonice na Koridoru 11 sa mostom


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je u Kini potpisan Memorandum o izgradnji dve deonice na Koridoru 11 i precizirao da je dogovorena cena od oko 209 miliona evra, sa izgradnjom mosta od 17,8 kilometara Surčin – Obrenovac. Vučić je za RTS rekao i da će još razgovarati sa premijerom Kine Li Ke

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je u Kini potpisan Memorandum o izgradnji dve deonice na Koridoru 11 i precizirao da je dogovorena cena od oko 209 miliona evra, sa izgradnjom mosta od 17,8 kilometara Surčin – Obrenovac. Vučić je za RTS rekao i da će još razgovarati sa premijerom Kine Li Kećijangom o dodatno povoljnijim uslovima i naveo da je reč o izuzetno povoljnom kreditnom aranžmanu uz značajan grejs period.

Potpisivanje Memorandum o izgradnji dve deonice na Koridoru 11„Cenu smo dogovorili, oko 209 miliona evra sa izgradnjom mosta 17,8 kilometara Surčin – Obrenovac i uspeli smo tu cenu da dramatično spustimo", rekao je premijer srpskim medijima.

On je naveo da je Srbija imala auto-puteve iz njive u njivu i da to neće više biti slučaj, podsetivši na obećanje građanima da će do marta ili aprila 2017. godine bude završen auto put Beograd – Čačak.

„I taj put će u potpunosti biti završen kao što smo i obećali", poručio je Vučić.

Premijer veruje da će druga deonica od Čačka do Požege biti završena do kraja 2018. godine, te da će se time spojiti sa Užicem i produžiti dalje prema Crnoj Gori i prema Republici Srpskoj.

Vučić je napomenuo da su Kinezi zainteresovani i za luke, razgovarano je i sa kompanijom "Čajna harbor inženjering", kao i sa kompanijom CRBC oko industrijskog parka, što je izuzetno bitno za Srbiju.

U tom smislu Vučić je rekao da je razgovarao sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem i pitao ga da li bi imali nešto protiv da Srbija pokaže zainteresovanost za kupovinu akcija u luci Bar i da je dobio odgovor da neće imati ništa protiv.

„Mi ćemo u 2016. godini, posle ozbiljne analize, ukoliko se pokaže kao dobro za Srbiju, dati ponudu i za kupovinu luke Bar", kazo je srpski premijer.

Izvor: serbian.cri.cn