Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Mektić razgovarao s veleposlanicom Kine u BiH o sigurnosnoj situaciji


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić razgovarao je danas s veleposlanicom NR Kine u BiH Chen Bo o sigurnosnoj situaciji te unapređenju suradnje dviju država. Zaključeno je kako su odnosi između dviju zemalja izuzetno dobri, te kako su u stalnoj ekspanziji s obzirom za povećan broj kineskih in

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić razgovarao je danas s veleposlanicom NR Kine u BiH Chen Bo o sigurnosnoj situaciji te unapređenju suradnje dviju država. Zaključeno je kako su odnosi između dviju zemalja izuzetno dobri, te kako su u stalnoj ekspanziji s obzirom za povećan broj kineskih investicija u BiH, prenosi Fena.

Mektić razgovarao s veleposlanicom Kine u BiH Chen BoVeleposlanica Bo je upoznala ministra Mektića kako pored postojećih projekata u oblasti elektroenergetskog odjela, postoji interes i za suradnju u drvoprerađivačkoj i prehrambenoj industriji, kao i da BiH postaje interesantna destinacija za kineske turiste.

Pozdravljajući te pozitivne trendove, Mektić je naglasio kako to daje još veću obavezu za stvaranje boljeg sigurnosnog okruženja i političke stabilnosti.

Izražena je obostrana spremnost za unapređenje suradnje u oblasti sigurnosti, posebno kada je u pitanju borba protiv terorizma, te razmjeni podataka i informacija.

Suradnja se ogleda i kroz pomoć za opremanje graničnih prijelaza i carinskih terminala skenerima za pregled pošiljki, koji će uskoro biti isporučeni BiH. Radi se o skenerima vrijednim 4,5 milijuna eura, koji će znatno unaprijediti i olakšati rad granične policije i carinskih organa, te omogućiti efikasno otkrivanje svih vrsta krijumčarene robe, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ízvor: vecernji.ba