Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

''Mašinci'' iz Beograda u gostima kod pekinških kolega

''Mašinci'' iz Beograda u gostima kod pekinških kolega


Pre nekoliko dana u Pekingu je boravila tročlana delegacija Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koja je posetila Tehnološki institut u Pekingu i drugu po veličini fabriku za proizvodnju turbo-kompresora za motore sa unutrašnjim sagorevanjem u Kini. Nenad Miljić, docent Mašinskog fakulteta univerziteta

Pre nekoliko dana u Pekingu je boravila tročlana delegacija Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koja je posetila Tehnološki institut u Pekingu i drugu po veličini fabriku za proizvodnju turbo-kompresora za motore sa unutrašnjim sagorevanjem u Kini. Nenad Miljić, docent Mašinskog fakulteta univerziteta u Beogradu, na Katedri za motore, je rekao:

-Poseta je samo jedan deo projekta iznikao iz sporazuma koji su potisale vlade Srbije i Kine na polju naučne saradnje između ove dve zemlje. Ceo kontakt sa Beogradskim univerzitetom je inicirala kineska strana i Tehnološki institut u Pekingu. Mi smo prihvatili taj poziv, našli zajedničku temu na kojoj možemo da radimo i naša poseta je prva prilika da se bolje upoznamo i da razmenimo inicijalna rezultate istraživanja na jednoj veoma interesantnoj temi u oblasti primene turbo-mašina na motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Nenad Miljić, Slobodan Popović i Marko Kitanović su prvi put boravili u Kini i imaju samo reči hvale za ozbiljnan pristup radu i predanost kineskih studenata. Oni se nadaju da će tokom predstojeće posete delegacije pekinškog Tehnološkog instituta Beogradu biti zvanično potpisan sporazum o saradnji.

Izvor: serbian.cri.cn