Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Marko Bumbaširević: Fasciniran sam Kinom

Marko Bumbaširević: Fasciniran sam Kinom


U Pekingu je od 15-18. novembra održan 7. Međunarodni kongres ortopeda, na kojem je učestvovalo petnaest hiljada stručnjaka iz Kine i drugih zemalja sveta. Na ovom kongresu Srbiju je, kao predavač po pozivu Kineske ortopedske acocijacije, predstavljao Marko Bumbaširev

U Pekingu je od 15-18. novembra održan 7. Međunarodni kongres ortopeda, na kojem je učestvovalo petnaest hiljada stručnjaka iz Kine i drugih zemalja sveta. Na ovom kongresu Srbiju je, kao predavač po pozivu Kineske ortopedske acocijacije, predstavljao Marko Bumbaširević, profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, osnivač i predsednik Udruženja ortopedskih hirurga i traumatologa Srbije. Na kongresu je održano niz aktivnosti, a profesor Bumbaširević je u okviru grupe za mikrohirurgiju, na poziv Kineskog mikrohirurškog udruženja, održao predavanje pod nazivom ''Mikrohirurško lečenje teško oštećenih ekstremiteta''.

''Počeci mikrohirurgije šezdesetih godina prošlog veka se vezuju za Kinu, za Šestu narodnu bolnicu u Šangaju, gde je prišivena prva noga. Svakome ko se bavi mikrohirurgijom je velika čast da učestvuje na kongresu mikrohirurgije u Kini. Meni lično predstavlja veliko zadovoljstvo i čast da sam održao predavanje u sali, koja je bila puna. Posle mene je govorio doktor Feng Džang, iz Medicinskog centra Univerziteta u Misisipiju i urednik prestižnog časopisa ''Mikrohirurgija'' . Nakon predavanja me je pozvao da sarađujemo i zatražio da napišem rad za taj časopis i da u budućnosti dođemo u Kinu da operišemo zajedno, možda u Šangaju, što bi bilo ostvarenje mojih snova,'' rekao je Bumbaširević.

Izvor; serbian.cri.cn