Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Makedonija modernizacija željezničke mreže

Makedonija modernizacija željezničke mreže


SKOPJE - Željeznička veza s Bugarskom, dio paneuropskog prometnog koridora VIII, te unaprjeđenje cjelokupne željezničke mreže bit će dovršeno do 2022. godine, najavio je makedonski ministar prometa Mile Janakieski. Također je izjavio kako se prvi dio željeznice od Kumanova do Beljakovce već gradi, te da su o

SKOPJE - Željeznička veza s Bugarskom, dio paneuropskog prometnog koridora VIII, te unaprjeđenje cjelokupne željezničke mreže bit će dovršeno do 2022. godine, najavio je makedonski ministar prometa Mile Janakieski. Također je izjavio kako se prvi dio željeznice od Kumanova do Beljakovce već gradi, te da su osigurana su sredstva za preostala dva dijela.

Najavljeno je i da se očekuju građevinski radovi za dio Bitola – Kremenica za pred kraj godine (investicija vrijedna 20 milijuna eura), a ponude za ovaj projekt u lipnju ili srpnju. Dodatna ulaganja uključuju rekonstrukciju sekcija na Koridoru 10, a procjenjuju se na 18,6 milijuna eura.

U ministarstvu prometa također očekuju da se vozni park Makedonskih željeznica proširi s novim putničkim vagonima, ali i novim teretnim vagonima.

Makedonske željeznice su ugovor dodijelile ponuditelju ZOS Trnavi iz Slovačke. Vrijednost ugovora je 13,2 milijuna eura. Ugovora je počeo vrijediti 8. siječnja 2014.g., dok je rok za dostavu robe godina dana.

Druge tvrtke koje dostavile ponudu za ovaj natječaj su Legios Europe (Češka), Astra Rail Industries (Rumunjska), Đuro Đaković Specijalna vozila, DOP Corporation (Kina), Konzorcij Tatravagonka Poprad (Slovačka) i Tatravagonka Bratstvo (Srbija), CNR Jinan željeznica (Kina) i Texmaco Rail Ingenering (Indija).

Izvor: seebiz.eu