Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

"Madlenianum" treći put u Kini

"Madlenianum" treći put u Kini


Opera i teatar "Madlenianum" gostovaće treći put u Kini od 8. do 22. maja sa baletom "Praznik ljubavi" koreografa, reditelja i scenografa Aleksandra Ilića. Posle uspešnog gostovanja 2010. godine sa baletom "Orfej u podzemlju" koreografa Krunislava Simića na festivalu 10. Međunarodni umetnički susreti u Pekingu i

Opera i teatar "Madlenianum" gostovaće treći put u Kini od 8. do 22. maja sa baletom "Praznik ljubavi" koreografa, reditelja i scenografa Aleksandra Ilića. Posle uspešnog gostovanja 2010. godine sa baletom "Orfej u podzemlju" koreografa Krunislava Simića na festivalu 10. Međunarodni umetnički susreti u Pekingu i uspešnog gostovanja 2012. sa baletom "Praznik ljubavi" na festivalu u Šangaju i nekoliko kineskih gradova, ove godine je usledio novi poziv za gostovanje na festivalu 14. Međunarodni umetnički susreti u Pekingu.

Po ustaljenoj praksi predstave pekinškog festivala izvode se i u drugim gradovima, i balet "Praznik ljubavi" će biti izveden šest puta u pet gradova.

Pored Pekinga, balet će se izvesti u gradovima južnih provincija: u Jinanu, Dizhou, Šangaju i Xuzhou.

Festival Međunarodni umetnički susreti u Pekingu osnovan je 2000, a organizuje ga Ministarstvo kulture NR Kine, Vlada grada Pekinga i kineska Nacionalna radio televizija.

Premijera baleta "Praznik ljubavi" izvedena je u Operi i teatru "Madlenianum" 29. septembra 2011.

Balet je rađen po romanu "Capsellla bursa pastoris" Teodore Sujić.

Na gostovanju u Kini igraće solisti baleta Narodnog pozorišta iz Beograda: Milan Rus, Tamara Pingović, Milica Jević, Tijana Šebez, Smiljana Stokić i Ivana Kozomara, klavirska pratnja Dragana Anđelić Bunjac, vokalni solista Aleksandra Radonjić. Ulogu deteta igraće u svakom gradu druga kineska devojčica iz baletske škole.

Izvor: blic.rs