Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ljiljana Tošković: Posjet Hui Liangjua Crnoj Gori očekujemo s velikom radošću

Ljiljana Tošković: Posjet Hui Liangjua Crnoj Gori očekujemo s velikom radošću


Kineski zamjenik premijera Hui Liangyua boravi u posjetu Crnoj Gori, komentar crnogorske veleposlanice u Kini, gospođe Ljiljane Tošković: Potpredsjednik Državnog vijeća NR Kine, gospodin Hui Liangyu boravi u posjetu Crnoj Gori 30. i 31. ožujka ove godine. Njegov posjet je vrlo značajan za odnose Crne Gore i

Kineski zamjenik premijera Hui Liangyua boravi u posjetu Crnoj Gori, komentar crnogorske veleposlanice u Kini, gospođe Ljiljane Tošković:

Potpredsjednik Državnog vijeća NR Kine, gospodin Hui Liangyu boravi u posjetu Crnoj Gori 30. i 31. ožujka ove godine. Njegov posjet je vrlo značajan za odnose Crne Gore i Narodne Republike Kine i unosi novi impuls u odlične odnose između dviju zemalja. Radi se o posjetu na najvišem nivou tijekom ove godine, i očekujemo ga s najvećom radošću i zadovoljstvom.

Crna Gora i Kina od uspostavljanja diplomatskih odnosa imaju vrlo dobre međusobne odnose. Posljednjih nekoliko godina potpisan je niz sporazuma o suradnji u kulturnoj, znanstvenoj, obrazovnoj, zdravstvenoj i drugim oblastima, a prošle godine je potpisan Sporazum o suradnji u oblasti infrastrukture. Veleposlanica Tošković komentira rezultate bilateralne suradnje:

Bilateralna suradnja između Crne Gore i Kine je odlična. U srpnju prošle godine smo slavili petu godišnjicu od uspostavljanja diplomatskih odnosa, a za to vrijeme odnosi između dvije zemlje su napredovali u svim oblastima, od kulturne, obrazovne, znanstvene, suradnje u oblasti športa, obrane, zdravstva i svim drugim oblastima. Potpisan je značajan broj sporazuma o suradnji koji svjedoče o namjerama i željama dvije strane da institucionalizuju odnose u tim oblastima. Prilikom posjeta kineskog zamjenika premijera Hui Liangjua Crnoj Gori bit će potpisano još nekoliko sporazuma.

Očekuje se potpisivanje Memoranduma o suradnji u oblasti poljoprivrede, bit će potpisan Izvršni program o suradnji u oblasti kulture za period 2012-2016. godina, a također će biti potpisan i Okvirni sporazum o suradnji u oblasti privrede i trgovine, kao i Sporazum o razmjeni ljudskih resursa. NR Kina već godinama Crnoj Gori omogućava usavršavanje kadrova na raznim seminarima i obukama. Prije nekoliko dana završen je seminar u organizaciji Ministarstva trgovine Kine, na kojem je sudjelovalo 20 mladih predstavnika institucija Crne Gore, kao i na obuci o iskustvima Kine u oblasti trgovine i ekonomije. Suradnja Crne Gore i Kine je izvanredna, odvija se na svim nivoima i na obostrano zadovoljstvo i zaista mogu reći da svakog mjeseca imamo izuzetno veliki broj posjeta i s jedne i s druge strane. Evo, nakon Blagdana proljeća nekoliko delegacija je posjetilo Crnu Goru, a dolazile su i delegacije iz Crne Gore u Kinu. Tako će biti i ubuduće. Meni je veliko zadovoljstvo da, kao veleposlanica Crne Gore u Kini u ovom periodu, mogu potvrditi da naše dvije zemlje imaju izuzetne odnose u svim oblastima. Politički odnosi Crne Gore i Kine su izvanredni, nema otvorenih pitanja u odnosima dviju zemalja, što je pretpostavka za odličnu suradnju u svim drugim oblastima.

Izvor:croatian.cri.cn