Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Liu Yandong u Konfucijevom institutu: Broj profesora povećava se na 18

ZAGREB - Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu ugostio je u petak visoko kinesko izaslanstvo na čelu sa zamjenicom predsjednika Vlade NR Kine Liu Yandong i delegaciju Hanbana, sjedišta Konfucijeva instituta, koju je predvodila izvršna direktorica Xu Lin.
Liu Yandong u Konfucijevom institutu: Broj profesora povećava se na 18
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

ZAGREB - Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu ugostio je u petak visoko kinesko izaslanstvo na čelu sa zamjenicom predsjednika Vlade NR Kine Liu Yandong i delegaciju Hanbana, sjedišta Konfucijeva instituta, koju je predvodila izvršna direktorica Xu Lin.

Uz prorektoricu za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Blaženku Divjak, s visokim kineskim izaslanstvom susreli su se voditelji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu Krešimir Jurak i Yan Lidong, članovi Stručnog vijeća Instituta te drugi uzvanici. Povod posjeta je obilježavanje druge godišnjice rada Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu i desete godine postojanja Konfucijeva instituta na svjetskoj razini. Goste je u Institutu dočekalo četrdesetak polaznika tečajeva kineskoga jezika, kineskoga šaha, taijija i yong chuna, kao i polaznici radionica kaligrafije i slikarstva, koji su tijekom kratkog programaprezentirali stečena znanja i vještine.

„Posjet zamjenice premijera NR Kine Liu Yandong i izvršne direktorice Hanbana Xu Lin smatramo velikim priznanjem našega dosadašnjeg rada“, izjavio je Krešimir Jurak, voditelj Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu.

„Prilikom današnjeg susreta dobili smo potvrdu povećanja broja profesora koje nam Hanban osigurava na početku svake akademske godine, i to s početnih tri od prije dvije godine, na čak 18 , što potvrđuje ozbiljnost projekta i omogućuje nam planirano širenje na druge gradove u Hrvatskoj“, dodao je Jurak.

Tijekom posjeta razgovaralo se i o proslavi Dana Konfucijeva instituta koja će se održati 27. rujna, na dan kada je prema lunarnom kalendaru rođen kineski filozof Konfucije, te svečanostima koje će se tom prigodom organizirati u svim institutima diljem svijeta, pa tako i u Zagrebu. Zamjenica predsjednika Vlade NR Kine Liu Yandong tijekom svoga posjeta Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu donirala je 1000 knjiga, udžbenika i rječnika te 500-tinjak audio i video materijala za učenje kineskoga jezika.

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu u petak su posjetili ministar obrazovanja NR Kine Yuan Guiren, ministrica zdravlja i planiranja obitelji NR Kine Li Bin, zamjenik ministra vanjskih poslova NR Kine Wang Chao, zamjenik ministra znanosti i tehnologije NR Kine Wang Weizhong i veleposlanica NR Kine u Hrvatskoj Nj. E. Deng Ying. U pratnji izvršne direktorice Hanbana Xu Lin Institut su posjetili i predstavnici Sveučilišta za međunarodno poslovanje i ekonomiju u Šangaju, u suradnji s kojim je prije dvije godine osnovan Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu. Susretu su prisustvovali posebni savjetnik premijera Republike Hrvatske za znanost prof. dr. sc. Neven Budak i dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Damir Boras, koji je ujedno i član Stručnog vijeća Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu.

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, sveučilišni centar za kineski jezik, kulturu i poslovanje, započeo je s radom 13. svibnja 2012. Prvi upisi na tečajeve kineskoga jezika provedeni su u rujnu 2013., a do sada je kroz različite programeInstituta prošlo više od 500 polaznika. Osim na Institutu, kineski se jezik uči i u dvjema zagrebačkim osnovnim školama (Osnovnoj školi Matije Gupca i Osnovnoj školi Izidora Kršnjavoga), u Knjižnici Tina Ujevića u Zagrebu i na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Očekuje se da će s početkom nove školske godine Institut otvoriti Konfucijeve učionice u Varaždinu i Zagrebu, a u planu je i ostvarivanje suradnje i sa zagrebačkim školama i vrtićima.

Izvor: seebiz.eu