Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Liu Yandong se sastala Vesnom Pusić

Liu Yandong se sastala Vesnom Pusić


Liu Yandong, zamjenica predsjednika kineske vlade se 23. svibnja sastala s Vesnom Pusić, prvom potpredsjednicom Vlade Republike Hrvatske i ministricom vanjskih i europskih poslova.

Liu Yandong, zamjenica predsjednika kineske vlade se 23. svibnja sastala s Vesnom Pusić, prvom potpredsjednicom Vlade Republike Hrvatske i ministricom vanjskih i europskih poslova.

Liu je rekla kako je prijateljstvo između dviju zemalja duboko, politički temelji su čvrsti, ekonomska komplementarnost je jaka te je potencijal za suradnju velik. Iduće godine će se obilježiti 10 godina zasnivanja odnosa sveobuhvatnog suradničkog partnerstva između Kine i Hrvatske, a Kina želi zajedno s Hrvatskom poticati održiv i stabilni razvoj kinesko-hrvatskih odnosa u idućih 10 godina te ih podići na novu razinu. Zato bi obje strane trebale učiniti sljedeće poslove: Prvo, dalje jačati muđusobno povjerenje, održavati trend komunikacije na visokoj razini, jačati razmjenu i suradnju između vlada, zakonodavstva i stranaka. Drugo, dalje poticati pragmatičnu suradnju, fokusirati se na poboljšavanje kvalitete i razine pragmatične suradnje, podržavati suradnju u slobodnom stilu između tvrtki i finacijskih instituta u skladu s tržišnim pravilima. Treće, dalje poticati kulturnu razmjenu, podržavati komunikaciju i suradnju u različitim područjima, kao što su radijo, televizija i filmovi, tehnologija, medicina i zdravlje, mladim ljudima, sportu i slično. Četvrto, dalje dobro koristiti suradničku platformu između Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe te igrati konstruktivnu ulogu u razvoju odnosa Kine i Europe.

Pusić je izrazila kako Hrvatska daje veliku važnost prilikama koje su pojavile zbog razvoja Kine te će integrirati resurse i jačati suradnju s Kinom u gospodarstvu i trgovini, turizmu, obrazovanju, tehnologiji, kulturi itd. Hrvatska želi pružati pogodnosti za kineske tvrtke na izgradnji infrastruktura kao što su luke.

Nakon sastanka, Liu Yandong i Vensa Pusić su se zajedno susrele s novinarima.

Izvor: croatian.cri.cn