Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Liječnik kineske tradicionalne medicine savjetuje: Jednostavni načini prevencije gripe i prehlade

Liječnik kineske tradicionalne medicine savjetuje: Jednostavni načini prevencije gripe i prehlade


Proljeće je, sezona u kojoj se najlakše susresti s gripom i prehladom pa je radi toga novinarka Hrvatske redakcije CRI-a razgovarala s liječnikom iz pekinške bolnice za kinesku tradicionalnu medicinu Beijing Tongrentang Wangfujing Hospital. On nam je dao nekoliko savjeta za prevenciju gripe i prehlade koje jednos

Proljeće je, sezona u kojoj se najlakše susresti s gripom i prehladom pa je radi toga novinarka Hrvatske redakcije CRI-a razgovarala s liječnikom iz pekinške bolnice za kinesku tradicionalnu medicinu Beijing Tongrentang Wangfujing Hospital. On nam je dao nekoliko savjeta za prevenciju gripe i prehlade koje jednostavno možete uraditi u svom domu.

1. Pripremite vodu sa soli koju ćete koristiti kao vodicu za ispiranje usta. Recimo pripremite 100ml vode s 2 grama soli. Držite vodu u ustima nekoliko sekundi zatim ispljunite i ponovite postupak. Davno, prije dvije tisuće godina kineska tradicionalna medicina ustanovila je da sol pomaže čovjeku pri detoksikaciji i sterilizaciji. Ovaj pustupak ne bi trebalo učestalo ponavljati obzirom da višak soli u tijelu nije dobar. Ovo je preporučuje u sezoni kada gripa i prehlada najčešće napadaju.

2. Korisna je i voda s korom biljki roda Rutacea, primjerice limuna, grejpa, narandže ili madarine. Očišćene kore stavite u toplu vodu, kao da pripremate čaj, i onda to popijete. Rutaceae biljke posjeduju eterična ulja (esencijalna ulja) kojima se može pomoći pri sprečavanju napada bakterija, olakšati gustu sluz iz dišnih puteva, ojačati apetit i pomoći pri probavi.

3. Kineski začini, kao huajiao, huixiang, ganjiang, doukou, dingxiang, rougui, mogu pomoći ako ih zdrobite i stavite u pamučne vrećice te objesite u sobi da se osjeti njihov miris. Obzirom da ovi začini posjeduju eterična ulja (esencijalna ulja) također mogu spriječiti napad bakterija.

4. Masaža akupunkturnih točaka na licu. Koristite dio vašeg palca (on se na kineskom zove "Shaoshang xue" i njime protiče meridijan pluća, pogledajte slike), protrljajte te dijelove jedan o drugog da bi bili zagrijani, a onda masirajte dio ''Yingxiang xue'' blizu vašeg nosa (pogledajte slike). Masaža na dijelu nosa Yingxiang xue može ublažiti rinitis, sinusitis, prehladu i zubobolju.Ovi načini vam pomažu u prevenciji bolesti, no ako ste već razboljeli obavezno pođite liječniku. Naš liječnik istaknuo je da se čovjek, ako se razboli, treba dovoljno odmarati, preventivno baviti sportom da bi se ojačalo tijelo, te jesti hranu bogatu nutrijentima koji su važni za organizam.

Izvor: croatian.cri.cn