Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Li Kećiang se sastao sa Bevandom i Milanovićem

Li Kećiang se sastao sa Bevandom i Milanovićem


Kineski premijer Li Kećiang, u ponedeljak se u Bukureštu odvojedno sastao sa premijerima BiH i Hrvatske, Vjekoslavom Bevandom i Zoranom Milanovićem. U susretu sa Bevandom, Li Kećiang je izrazio zadovoljstvo što se BiH razvija na putu mira, stabilnosti i nacinalnog pomirenja, izrazivši podršku opredeljenj


Kineski premijer Li Kećiang, u ponedeljak se u Bukureštu odvojedno sastao sa premijerima BiH i Hrvatske, Vjekoslavom Bevandom i Zoranom Milanovićem.

U susretu sa Bevandom, Li Kećiang je izrazio zadovoljstvo što se BiH razvija na putu mira, stabilnosti i nacinalnog pomirenja, izrazivši podršku opredeljenju te zemlje za evropske integracije. Kineska strana podržava investicije kineskih kompanija u BIH i njihovo učešće u nadgradnji tamošnjih preduzeća, istakao je kineski premijer.

Tokom susreta sa Milanovićem, Li je izjavio da postoji dobar trend razvoja svestranih partnetskih odnosa saradnje između Kine i Hrvatske, a Kina se nada da će pojačti saradnju sa tom zemljom u oblastima izgradnje železničkih mreža, visokog obrazovanja, nauke i tehnologije.

Izvor: serbian.cri.cn