Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kvalitetno ćemo završiti autoput

Kvalitetno ćemo završiti autoput


Izgradnja autoputa Bar – Boljari ima veoma važnu ulogu za razvoj Crne Gore, a to je dobra osnova za postizanje učinkovitosti, kazao je odlažećeg ambasadora Kine u Crnoj Gori, Ži Žaolin i dodao da čvrsto vjeruje da ćete ta posao biti kvalitetno završen. Ministar finansija Radoje Žugić primio je danas odlaž

Izgradnja autoputa Bar – Boljari ima veoma važnu ulogu za razvoj Crne Gore, a to je dobra osnova za postizanje učinkovitosti, kazao je odlažećeg ambasadora Kine u Crnoj Gori, Ži Žaolin i dodao da čvrsto vjeruje da ćete ta posao biti kvalitetno završen. Ministar finansija Radoje Žugić primio je danas odlažećeg ambasadora Kine u Crnoj Gori, Ži Žaolina.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija današnji sastanak je bio prilika da se zvaničnici dviju zemalja osrvnu na sve elemente uspješne saradnje u oblasti ekonomije, odbrane, kulture, prosvjete, nauke, tehnologije, ostvarene za vrijeme mandata Žaolina, kao i da razgovaraju o planovima vezanim za buduću saradnju, predstojećim krupnim investicionim projektima i kineskim donacijama Crnoj Gori.

Najaktuelniji, ali i ekonomski i finansijski najzahtjevniji projekat koji povezuje dvije zemlje jeste izgradnja autoputa Bar – Boljari.

Ovaj projekat, podsjetio je Žugić, ima ogroman značaj, posebno kad je riječ o povezivanju sjevera i juga, odnosno ravnomjernijeg razvoja svih djelova Crne Gore. Projekat će pomoći valorizaciji prirodnih resursa Crne Gore, privući nove investitore i doprinijeti bržem oporavku domaće ekonomije.

"Svjesni smo da ovaj projekat ima veoma važnu ulogu za razvoj Crne Gore, za šta postoji velika zainteresovanost i sa kineske strane. To je dobra osnova za postizanje učinkovitosti i čvrsto vjerujem da ćete posao koji je pred vama kvalitetno završiti", istakao je Žaolin.

Žugić je istakao da su postavljeni čvrsti temelji odnosa između Crne Gore i Kine, koji će se u budućem periodu nadograđivati.

"Crna Gora i Kina imaju tradicionalno dobre političke odnose koje smo u ovom periodu značajno ojačali. Istovremeno, smatram da imamo još potencijala za dalje proširenje naše saradnje. Uvjeren sam da će moj nasljednik nastaviti uspješan put kojim smo zajednički krenuli i unaprijediti saradnju izmejđu naših zemalja", istakao je Žaolin.

Izvor: rtcg.me