Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kvalitet srpskih proizvoda šansa za kineska ulaganja

Kvalitet srpskih proizvoda šansa za kineska ulaganja


Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković predstavila je danas delegaciji Razvojne banke Kine mogućnosti za ulaganja te banke, ali i investitora iz Kine, u srpski agrar. Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, dogovoreno je da se kineskoj s

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković predstavila je danas delegaciji Razvojne banke Kine mogućnosti za ulaganja te banke, ali i investitora iz Kine, u srpski agrar. Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, dogovoreno je da se kineskoj strani dostavi spisak poljoprivrednih kombinata sa liste za privatizaciju.

Poseban akcenat je stavljen na potencijale u proizvodnji i izvozu jagnjećeg i goveđeg mesa, kako prerađenog, tako i žive stoke.

Predstavnici razvojne banke Kine istakli su da je Srbija, kvalitetom svojih proizvoda, visoko pozicionirana na lestvici spoljne trgovine Kine.

Dve delegacije potom su obišle preduzeće PKB u Padinskoj Skeli gde su im predočene mogućnosti tog preduzeća ali i neophodnost novih investicija u njegovo poslovanje.

Tokom posete ocenjeno je i da Srbija postiže visoke prinose pšenice i kukuruza, što je važna poruka za kineske investitore.

Izvor: novosti.rs