Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kvalifikacijsko natjecanje u poznavanju kineskog jezika ''Most kineskog jezika"

Kvalifikacijsko natjecanje u poznavanju kineskog jezika ''Most kineskog jezika"


Na Institutu za filozofiju u Zagrebu 21. svibnja je održano kvalifikacijsko 10. međunarodno natjecanje u poznavanju kineskog jezika ''Most kineskog jezika", kojem su prisustovali privremeni otpravnik poslova kineskog veleposlanstva u Hrvatskoj Zhao Liying, potpredsjednica instituta Blažena i drugi gosti. Zhao Liy

Na Institutu za filozofiju u Zagrebu 21. svibnja je održano kvalifikacijsko 10. međunarodno natjecanje u poznavanju kineskog jezika ''Most kineskog jezika", kojem su prisustovali privremeni otpravnik poslova kineskog veleposlanstva u Hrvatskoj Zhao Liying, potpredsjednica instituta Blažena i drugi gosti.

Zhao Liying je rekla u govoru da je tema ovog natjecanja "Most prijateljstva i simfonija srca". Jezik predstavlja prozor srca, alat razmjene, vezu kulture i most prijateljstva. Zadovoljna je da vidi sve više hrvatske omladine koja uči kineski jezik, i zanima se za Kinu i kinesku kulturu. Ona se nada da će svi polaznici naporima podići razinu u poznavanju kineskog jezika, povećati upoznavanje o Kini i kineskoj kulturi, kako bi doprinosili produbljivanju prijateljstva naroda i promicanju sveobuhvatnog razvoja odnosa između dvije zemlje.

Blažena je u govoru zahvalila kineskoj strani da dosljedno podržava razvoj sinologije u Hrvatskoj, nadajući se da će studenti iskoristiti priliku i pokazati što su naučili.

Konačno, Ma Lin s Instituta za filozofiju koji je prošle godine kao predstavnik Hrvatske natjecao u Kine, putem tečnog i živog jezika, kao i pjevanja "Made in China" osvojio je titulu prvaka.

Izvor:http://croatian.cri.cn