Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Krenuo brod s 3.840 tona teškim elementima konstrukcije za Pelješki most

Krenuo brod s 3.840 tona teškim elementima konstrukcije za Pelješki most


Prošlog četvrtka iz Kine prema Pelješcu krenuo je drugi brod s elementima kolničke konstrukcije za most Pelješac
Brod iz Kine

Iz Kine prema Hrvatskoj krenuo brod s 3.840 tona teškim elementima konstrukcije za Pelješki most.

Prema dostupnim informacijama uskoro će prema Hrvatskoj krenuti i treći brod, a ukupno bi ih trebalo stići pet.
Prošlog četvrtka iz Kine prema Pelješcu krenuo je drugi brod s elementima kolničke konstrukcije za most Pelješac. Kako nam je potvrđeno u Hrvatskim cestama, na brodu 'Pacific Alert' nalazi se 13 segmenata mosta ukupne težine 3.840 tona. Prema planu putovanja brod bi u luku Ploče trebao stići oko 7. listopada.

Prema dostupnim informacijama uskoro će prema Hrvatskoj krenuti i treći brod, a ukupno bi ih trebalo stići pet. Na Pelješac će tako biti dopremljeno 165 segmenata kolničke konstrukcije, a s ovom novom pošiljkom na gradilištu će ih biti 42.
Prvi brod sa segmentima mosta na Pelješac je stigao u veljači ove godine, ali je ubrzo zbog pandemije koronavirusa zaustavljena proizvodnja u Kini. Nakon što je proizvodnja ponovno krenula, do zastoja je došlo jer nadzorni inženjeri Hrvatskih cesta nisu mogli otputovati u Kinu, a bez njihovog dopuštenja segmenti nisu mogli krenuti u Hrvatsku.

U međuvremenu je u Hrvatsku stiglo i 100 kineskih zavarivača koji na Pelješcu spajaju segmente mosta. Polazak broda iz Kine dokaz je da su se stvari ponovo normalizirale.
Izvor: jutarnji.hr