Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Košarkašice Srbije preko Kine došle do polufinala Olimpijskih igara

Košarkašice Srbije preko Kine došle do polufinala Olimpijskih igara


Košarkašice Srbije u dramatičnom meču slavile - 77:70

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u polufinale na Olimpijskim igrama u Tokiju, budući da su u četvrtfinalnom susretu bila bolja od selekcije Kine 77:70.

Opet je treća četvrtina bila problematična po igračice Srbije.

Rastrzana i nepovezana igra iz prvih 20 minuta susreta protiv Kineskinja je bila prikrivena lošom realizacijom rivalki, ali u nastavku se to promenilo i igračice selektora Marine Maljković su konstantno bile u rezultatskom zaostatku.

Zaostajale su aktuelne evropske šampionke devet poena uoči ulaska u poslednju deonicu igre, a onda su zaigrale onako kako umeju.

Pokretljivo i jako u odbrani i efikasno u napadu.

Napravile su seriju 11:0 i ekspresno vratile vođstvo - 60:58. Ta agresivnost i energičnost su potpuno paralisale Kineskinje koje nisu imale rešenje za igru Srbije, koja je pogađala iz svih pozicija. Međutim, tih nekoliko minuta doneli su samo skromnih "plus tri", pa se ušlo u izuzetno neizvesnu i dramatičnu završnicu. Na sreću, srpske košarkašice su imale više mirnoće, iskustva i košarkaške inteligencije, pa su meč privele kraju i uspele da se plasiraju među četiri najbolje selekcije.

Izvor: https://www.tvarenasport.com/mk/vesti/tokio-2020/srbija-je-u-polufinalu-bilo-je-tesko-ali-kina-je-pala-2021-08-04