Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Korona se vraća u Kinu?

Korona se vraća u Kinu?


Broj zaraženih koronom u Kini raste, ponovo se zaključavaju gradovi i regije
Korona u Kini ponovo

Od početka 2022. do danas Kina je prijavila više slučajeva zaraze nego tokom cele 2021. godine.
Kina je na dan 15.03.2022. prijavila 5280 novih slučajeva SARS-CoV-2, što je više nego dvostruko više od prethodnog dana i predstavlja najveći dnevni porast od početka pandemije.

Sve veći broj slučajeva u Kini poklapa se sa globalnim porastom SARS-CoV-2.
Izveštaj Svetske zdravstvene organizacije otkriva da je broj novih prijavljenih infekcija između 7. i 13. marta porastao za osam odsto u odnosu na prethodnu nedelju.

Ovo širenje korone je podstakao uvođenje potpunih ili delimičnih zatvaranja u različitim gradovima širom zemlje.
Od početka pandemije Kina sprovodi strogu strategiju „nultog kovida“, koja je donedavno uglavnom držala epidemiju pod kontrolom.
Omikron varijanta korone je međutim zaraznija od prethodnih varijanti i verovatno je izazvala trenutni porast obolelih u Kini.

Gradovi širom zemlje su sada potpuno ili delimično zatvareni.
Najgore je pogođena severoistočna provincija Đilin (Jilin), gde je 15. marta. registrovano više od 3000 novih prijavljenih slučajeva.
Svih 24 miliona stanovnika u toj severoistočnoj provinciji je u karantinu od ponedeljka.
Ovo je prvi put da je u Kini uveden karantin za celu provinciju. Ranije su bili zatvarani samo gradovi(Vuhan i Hebej)

Stanovnicima Jilina je zabranjeno da se kreću, a svako ko želi da napusti provinciju mora da dobije dozvolu od policije.
I u Šenženu, gradu od 12,5 miliona stanovnika započet je karantin.
Samo oni koji imaju posebne potrebe mogu napustiti Šenžen sa negativnim PCR testom dobijenim u poslednja 24 sata.
Mere karantene će trajati od 8.00, 14. marta 2022. godine, do 20.00 časova, 20. marta 2022. godine, i prilagođavaće se epidemijskoj situaciji.
Sva gradilišta treba da obustave rad. Svi autobusi i metroi će biti obustavljeni.
Škole su zatvorene, deca prate nastavu onlajn, ljudi rade od kuće.

Vlasti grada Langfanga, koji se graniči sa Pekingom, kao i Dongguan u Guangdong provinciji na jugu takođe su uvele karantin.
Svih 10 miliona stanovnika Dongguanga zamoljeno je da ostanu kod kuće osim ako nemaju neophodne razloge za to.
Izuzev preduzeća koja pružaju javne usluge za obezbeđivanje osnovnog rada grada, kao što su voda, struja, mazut, gas, hrana, ulje, meso, povrće.
Mnoge kompanije u zatvorenim regionima su pogođene ovom odlukom, a zaposleni će morati da rade od kuće, ukoliko ne posluju u primarnom sektorima.

Do nedavno je u Kini beleženo po nekoliko kovid slučaja, zbog striktnih pravila i strategije nula slučajeva, koja podrazumeva brzo uvođenje lokdauna, masovna testiranja i ograničenja putovanja kad god se pojave žarišta.
Međutim, brzo širenje omikron soja učinilo je primenu ove strategije izazovnijom.
A kako danas izgleda situacija možete videti na slici ispod.

korona u kini na dan 17. 03.2022.

Izvor:ExpatFocus

U 13:00h, 17. marta 2022, Kina je označila 23 oblasti koje su oblasti visokog rizika (7 oblasti u Šandongu, 4 oblasti u Tjenđinu, 2 oblasti u Đangsuu, 2 oblasti u Gansuu, 2 oblasti u Guangdongu, 2 oblasti u Šanksiju, 1 oblasti oblast u Fujianu, 1 oblast u Hebeiju, 1 oblast u Jilinu i 1 oblast u Liaoningu) i 360 oblasti srednjeg rizika (116 oblasti u Đangsuu, 54 oblasti u Đilinu, 50 oblasti u Šandongu, 34 oblasti u Šanksiju, 17 oblasti u Guangdong, 14 oblasti u Liaoningu, 12 oblasti u Junanu, 10 oblasti u Šangaju, 10 oblasti u Unutrašnjoj Mongoliji, 9 oblasti u Tjenđinu, 8 oblasti u Heilongjiangu, 7 oblasti u Henanu, 4 oblasti u Anhuiju, 4 oblasti u Hebeiju, 4 oblasti u Fujianu, 3 oblasti u Čongkingu, 2 oblasti u Gansuu, 1 oblast u Guangsiju, 1 oblast u Pekingu).