Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Koridor11: Kinezi rade sa „Energoprojektom”

Koridor11: Kinezi rade sa „Energoprojektom”


Kineska „Šandong haj spid grupa“, koja je glavni izvođač radova na deonicama Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, poverila je polovinu posla našem „Energoprojektu“, otkriva za „Novosti“ Velimir Ilić, ministar građevinarstva. Ugovor je potpisan u sredu, a kako objašnjava Ilić, „

Kineska „Šandong haj spid grupa“, koja je glavni izvođač radova na deonicama Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, poverila je polovinu posla našem „Energoprojektu“, otkriva za „Novosti“ Velimir Ilić, ministar građevinarstva. Ugovor je potpisan u sredu, a kako objašnjava Ilić, „Energoprojekt“ će praktično biti vođa konzorcijuma srpskih firmi, koje će raditi na izgradnji auto-puta.

koridor 11

- Imali smo loša iskustva kada se ubaci više podizvođača - navodi Ilić. - Kinezi su želeli da postoji jedan podizvođač i izabrali su „Energoprojekt“, koji će ostale srpske firme uvoditi u posao po potrebi i plaćati ispostavljene situacije i to je novina. Kinezi će graditi deo od Obrenovca do Uba u dužini od 26,2 kilometra, a „Energoprojekt“ od Lajkovca do Ljiga u dužini od 24 kilometra. Na prvoj deonici biće izgrađeno 14 mostova i jedna saobraćajna petlja kod Uba, dok će na drugoj biti 16 mostova i jedan tunel. I na „svom“ delu Kinezi će angažovati srpske firme. U svakom slučaju za ove deonice pripremni radovi se privode kraju i od ponedeljka bi trebalo da krene gradnja.

Ukupno je za ovaj projekat planirano 333,7 miliona dolara, računajući i 10 odsto učešća Srbije. Rok izgradnje je 37 meseci, a radovi se finansiraju iz kredita kineske Eksim banke.

Izvor: novosti.rs