Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Konjević u Sofiji: Dogovara se saradnja sa Kinom u oblasti poljoprivrede


Drugi sastanak Konsultativnog odbora Asocijacije za promociju saradnje u oblasti poljoprivrede između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope počinje sjutra u Sofiji na kome će se dogovoriti naredni koraci, a kao predstavnik Crne Gore prisustvovaće generalni direktor Direktorata za ruralni razvoj Ministarstva po

Drugi sastanak Konsultativnog odbora Asocijacije za promociju saradnje u oblasti poljoprivrede između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope počinje sjutra u Sofiji na kome će se dogovoriti naredni koraci, a kao predstavnik Crne Gore prisustvovaće generalni direktor Direktorata za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Darko Konjević.

Darko KonjevićCrna Gora je potpisnik je sporazuma o osnivanju, a planirano je da se na sastanku dogovori plan za 2016. godinu, koji uključuje aktivnosti vezane za organizovanje sajmova, potpisivanje ugovora o saradnji izmedju agencija za promociju investicija, privlačenje kineskih kompanija u oblasti poljoprivrede i druge.

Asocijacija za promociju saradnje u oblasti poljoprivrede između Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope osnovana je krajem jula prošle godine, sa ciljem da unaprijedi i ojača saradnju u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, doprinese boljoj razmjeni informacija, pruži podršku privrednicima iz Kine i evropskih zemalja da ostvare što bolje poslovne kontakte. Osnivači su, osim Kine, Albanija, Bugarska, Češka, Mađarska, Litvanija, Rumunija, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Estonija, Letonija, Makedonija, Poljska, Srbija, Slovenija i Crna Gora.

Iz resora navode da će takva vrsta saradnje proširiti horizonte zemalja, podržati u pronalaženju održivih modela poljoprivrede i promovisati razvoj međusobne trgovine poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima.

Izvor: cdm.me