Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Konfucijev institut u Sloveniji: doček Nove godine zajedno s „Kraljem majmuna"


Povodom dolaska kineske Nove godine, odnosno godine Majmuna, u Sloveniji će biti predstavljena klasična drama pekinške opere „Kralj majmuna". Povodom predstavljanja pekinške opere, Konfucijev institut u Ljubljani je u Cankarjevom kazalištu održao niz kulturnih aktivnosti povezanih uz „Kralja Majmuna", što je

Povodom dolaska kineske Nove godine, odnosno godine Majmuna, u Sloveniji će biti predstavljena klasična drama pekinške opere „Kralj majmuna". Povodom predstavljanja pekinške opere, Konfucijev institut u Ljubljani je u Cankarjevom kazalištu održao niz kulturnih aktivnosti povezanih uz „Kralja Majmuna", što je privuklo više od 400 lokalnih stanovnika.

Priprema za predstavu Kralj majmunaU nizu aktivnosti, koje uključuju „Šarene maske pekinške opere", „Izrada inovativnog Kralja majmuna" i „Tradicionalna kineska kaligrafija i slikarstvo", kojima je Konfucijev institut pokušao dodati moderne umjetničke elemente u tradicionalnu umjetnost, učenici i njihovi roditelji su lijepo uživali u kontaktu s kineskim kulturom. Za „Izradu inovativnog Kralja majmuna", djeca su koristila papir, masne boje i tkanine. Njihove roditelje su više zanimale „Šarene maske opekinške opere", pažljivo su slušali objašnjavanje volontera Konfucijevog instituta o stilovima pekinške opere i klasičnoj priči „Hodočašće na Zapad".

Roditelji smatraju da je to bilo dobro iskustvo, jer su i djeca i roditelji mogli uživati u znanju i zanimljivostima. Djeca su tijekom rada razvijala svoju maštu i kreativnost, a odrasli su dobili više znanja o pekinškoj operi i klasičnom književnom djelu „Hodočašće na Zapad".

Prema izvješću, drama pekinške opere „Kralj majmuna" će imati četiri izvedbe, kako javlja slovensko Cankarjevo kazalište, koje može primiti 1500 gledatelja, a ulaznice za predstave su već davno rasprodane.

 

Izvor: cratian.cri.cn