Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Konfucijev institut na Filozofskom

Konfucijev institut na Filozofskom


Nekoliko događaja vezanih za kineski jezik i kulturu obeležiće aktivnosti međunarodne saradnje na Filozofskom fakultetu i Univerzitetu u Novom Sadu u maju. Takmičenje iz kineskog jezika i kulture Kineski most biće organizovano 17. maja, a otvaranje Konfucijevog instituta, kineskog kulturnog centra na istom fakult

Nekoliko događaja vezanih za kineski jezik i kulturu obeležiće aktivnosti međunarodne saradnje na Filozofskom fakultetu i Univerzitetu u Novom Sadu u maju. Takmičenje iz kineskog jezika i kulture Kineski most biće organizovano 17. maja, a otvaranje Konfucijevog instituta, kineskog kulturnog centra na istom fakultetu deset dana kasnije.

Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu već četiri godine u svojim prostorijama organizuje nastavu kineskog jezika za studente Univerziteta i zainteresovane građane. Kineski lektor, čiji boravak finansira ambasada Narodne republike Kine, zajedno sa stručnjacima za kinesku kulturu iz Srbije pruža osnovna znanja iz kineskog jezika polaznicima ovih kurseva.

Pre tri godine na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu je prvi put, uz prisustvo ambasadora Narodne republike Kine, organizovano nacionalno takmičenje iz poznavanja kineskog jezika i kulture pod nazivom Kineski most. Od tada su organizatori ovog događaja redovni gosti Filozofskog fakulteta. On se na svetskom nivou organizuje pod pokroviteljstvom Hanbana, organizacije povezane sa Ministarstvom obrazovanja Narodne Republike Kine, zadužene za učenje kineskog kao stranog jezika. Finalisti iz čitavog sveta učestvuju na završnom događaju u Pekingu koji direktno prenosi kineska televizija. Učesnici nacionalnih takmičenja dobijaju stipendije za duže ili kraće boravke u Kini. Učesnici sa svih fakulteta novosadskog univerziteta već su kao takmičari koristili ove stipendije i boravili u Kini. Ovogodišnji Kineski most za Srbiju biće održan u subotu, 17. maja u 11 sati u Kino sali Filozofskog fakulteta.

Izvor:danas.rs