Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Konferencija „Aktivnosti i događaji u 2015“ na Beogradskom sajmu

Konferencija „Aktivnosti i događaji u 2015“ na Beogradskom sajmu


BEOGRAD - Centar za saradnju u oblasti turizma između narodne Republike Kine i 16 zemalja Centralne i stočne Evrope (ZCIE) održaće sutra u Beogradu konferenciju pod nazivom – „Aktivnosti i događaji u 2015“. Koordinacioni centar čije je sedište u Budimpešti, glavnom gradu Mađarske, održaće konferenciju

BEOGRAD - Centar za saradnju u oblasti turizma između narodne Republike Kine i 16 zemalja Centralne i stočne Evrope (ZCIE) održaće sutra u Beogradu konferenciju pod nazivom – „Aktivnosti i događaji u 2015“.
Koordinacioni centar čije je sedište u Budimpešti, glavnom gradu Mađarske, održaće konferenciju u okviru 37. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu.

Koordinacioni centar je osnovan početkom 2014. radi unapređenja sveobuhvatne i objedinjene turističke ponude ZCIE namenjene tržištu NR Kine, najmnogoljudije zemlje na svetu i druge po veličini međunarodne privrede. Centar funkcioniše u okviru Nacionalne turističke organizacije Mađarske, koja je u ulozi koordinatora jedan od neposrednih organizatora pomenute konferencije.

Premijer NR Kine Li Kećiang je tokom samita u decembru u Beogradu pozvao na dobro smisšljene aktivnosti tokom 2015, koja je proglašena za Godinu turizma NR Kine i ZCIE. Premijer Li je zatražio podršku za osnivanje instituta koji bi se bavio problematikom turizma i pozvao sve zemnlje učesnice da pojednostave vizne procedure kako bi bila podstaknuta putovanja između građana dveju strana.
Ministar inostranih poslova i ekonomskih odnosa sa inostranstvom Peter Šijatro je prilikom otvaranja Centra u Budimpešti izjavio kako je najvažniji zadatak da region postane atraktivna destinacija za turiste iz NR Kine. Zato je neophodno ukloniti birokratske prepreke koje još uvek postoje oko izdavanja viza i pravila u tom postupku moraju biti izmenjena. Ministar Šijatro je dodao i da su početi pregovori o obnavljanju direktnih avionskih letova između NR Kine i ZCIE.
Tokom 2013. je broj turista iz NR Kine koji su izabrali ZCIE kao njihovo prvo odredište porastao za 11 odsto na godišnjem nivou. Prošle godine je broj turista iz NR Kine u svetu dostigao 59 miliona, od toga je Evropu posetilo nekih 7,5 miliona, a ZCIE 2,5 miliona. U 2013. su, samo u Mađarskoj, turisti iz NR Kine imali 140.000 noćenja, porast od devet odsto u odnosu na 2012.
Po Šujartu, cilj je povećanje broja posetilaca na 3,8 miliona u narednim godinama.
Šao Kivei, predsedavajući Nacionalne turističke uprave Kine (CNTA), podsetio je prilikom osnivanja Centra da su u zajedničkoj izjavi lidera NR Kine i ZCIE o dugoročnoj saradnji usvojenoj na samitu u Bukureštu 2013, turisti prepoznati kao glavni segment uzajamne dugoročne saradnje.
Konferencija Koordinacionog centra u Beogradu će biti prilika i da se zainteresovani predstavnici turističke privrede iz zemalja učesnica pozovu na događaj visokog profila koji će Centar organizovati u martu u Budimpešti, a koji će obuhvatiti „Informativni dan Kine“, poslovne radionice, susrete sa partnerima iz NR Kine I druge teme.


Konferencija će biti održana danas, 19. februara, u 16.30 časova, u Konferencijskoj sali Hale 4, na Beogradskom sajmu.

Izvor: dobrevesti.rs