Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Komoru Zagreb posjetili kineski gospodarstvenici iz pokrajine Jilin

Komoru Zagreb posjetili kineski gospodarstvenici iz pokrajine Jilin


U Komori Zagreb 1. prosinca, u okviru posjeta kineskog gospodarskog izaslanstva iz pokrajine Jilin, održana je hrvatsko-kineska poslovna konferencija i individualni razgovori kineskih i hrvatskih gospodarstvenika o dosadašnjoj i mogućim oblicima daljnje suradnje. Poslovnu konferenciju otvorio je predsjednik Komore Z

U Komori Zagreb 1. prosinca, u okviru posjeta kineskog gospodarskog izaslanstva iz pokrajine Jilin, održana je hrvatsko-kineska poslovna konferencija i individualni razgovori kineskih i hrvatskih gospodarstvenika o dosadašnjoj i mogućim oblicima daljnje suradnje. Poslovnu konferenciju otvorio je predsjednik Komore Zagreb dr. Zlatan Frӧhlich, istaknuvši interes hrvatskih tvrtki za veću prisutnost na kineskom tržištu, o čemu se ove godine razgovaralo na više bilateralnih susreta u Zagrebu, te u kineskom Suzhou, Ningbou i Šangaju, odakle se prije neki dan vratilo hrvatsko gospodarsko izaslanstvo sastavljeno od predstavnika 14 tvrtki čiji je posjet organizirala Komora Zagreb.

Kkineski gospodarstvenici iz pokrajine Jilin posjetili Komoru ZagrebKako je rekao, svi ti susreti korisni su za daljnji razvoj trgovinskih odnosa dviju zemalja, što je u ime kineskog izaslanstva potvrdio i Qian Fangliang, zamjenik direktora Regionalnog ureda za trgovinu provincije Jilin.

U kineskom izaslanstvu sudjelovali su predstavnici regionalnih institucija i 16 kompanija iz sektora građevinarstva, poljoprivrede, turizma te tekstilne, drvne i drugih industrija, zainteresirani za suradnju s hrvatskim partnerima kroz različite projekte i investicije. S hrvatske strane tim poslovnim razgovorima odazvali su se predstavnici 24 kompanije, među kojima su bili i Kraš, Atlantic Grupa, INKOP obuća, Zračna luka Zagreb i druge.

Inače, hrvatski izvoz u Kinu lani je iznosio oko 68 milijuna američkih dolara, a s kineskog tržišta uvezeno je istodobno robe u vrijednosti od 586 milijuna dolara, no hrvatski deficit robne razmjene u trgovini s Kinom ipak je unatrag sedam godina prepolovljen. Kineska pokrajina Jilin koja ima više od 27 milijuna stanovnika, smještena na sjeveroistoku zemlje i bogata različitim rudama i naftom, ovom prigodom predstavljena je kao tržište otvoreno za različite oblike suradnje s hrvatskim tvrtkama, a u prilog tome mogla bi ići i promotivna manifestacija Tjedan Hrvatske u Jilinu, o čemu slijede i konkretniji dogovori.

Izvor: hgk.hr