Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kolašin: Kinezi traže 260 radnika

Kolašin: Kinezi traže 260 radnika


Kineska kompanija CRBC, koja je glavni izvođač radova na dionici auto-puta Podgorica – Mateševo, u zvaničnoj ponudi je precizirala da im treba 260 radnika za različite poslove na građevinskim dionicama koje pripadaju kolašinskoj opštini. S druge strane, preko 200 građana javilo se kance

Kineska kompanija CRBC, koja je glavni izvođač radova na dionici auto-puta Podgorica – Mateševo, u zvaničnoj ponudi je precizirala da im treba 260 radnika za različite poslove na građevinskim dionicama koje pripadaju kolašinskoj opštini. S druge strane, preko 200 građana javilo se kancelariji Zavoda za zapošljavanje, tražeći radni angažman na gradilištima auto-puta prenio je Portal Analitikainformaciju Pobjede.

 

Kolašin: Kinezi traže 260 radnikaKako je navedeno, ponuda kineske kompanije unijela je živost u kancelarije kolašinskog biroa rada, kazao je Ranko Šćepanović- savjetnik u Zavodu za zapošljavanje.

Na evidenciji u Kolašinu su 822 nezaposlena lica.

“Kineska kompanija je procijenila da može da zaposli 260 lica iz naše opštine. Precizirali su da im je potrebno 80 nekvalifikovanih radnika, ostalo su rukovaoci građevinskih mašina, bageristi, vozači teretnih i putničkih vozila, operateri na utovarivačima, betonskim mješalicama i pumpama. Traže se tesari, armirači, električari” prenio je Portal Analitika riječi Ščepanovića, koji je dodao da sve to prati i dobra komunikacija sa Veskom Kovijanićem- koordinatorom CRBC za Kolašin.

“Zadovoljni smo dosadašnjim interesovanjem, a imamo primjera da i visokoškolci ne bježe od fizičkog rada. Poslodavci su u ponudi naveli i iznose zarada koji su više nego solidni”, rekao je Šćepanović i objasnio da će kineska kompanija primati radnike u tri intervala – 1. jula, 1. septembra i 1. decembra.

Zaposleni će imati obezbijeđen prevoz iz Kolašina i obrok, a biće i osigurani, zaključio je portal.

Izvor: espona.me