Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Književnica Čen Denjan ambasadroska srpskog turizma u Kini


Turistička organizacija Srbije (TOS) proglasila je danas, na konferenciji za novinare u Šangaju, čuvenu kinesku književnicu Čen Denjan (Madam Čen) za svojevrsnog ambasadora srpskog turizma u Kini. Takva odluka je doneta kao rezultat višegodišnje saradnje Madam Čen i TOS-a, a konferencija je održana u sali

Turistička organizacija Srbije (TOS) proglasila je danas, na konferenciji za novinare u Šangaju, čuvenu kinesku književnicu Čen Denjan (Madam Čen) za svojevrsnog ambasadora srpskog turizma u Kini.

Takva odluka je doneta kao rezultat višegodišnje saradnje Madam Čen i TOS-a, a konferencija je održana u sali koja je bila tesna da primi sve zainteresovane novinare, navodi se u saopštenju TOS-a.

Čen Denjan (Madam Čen) ambasador srpskog turizma u Kini.Inspirativni govor Madam Čen, upotpunjen kratkim umetničkim filmovima koje je snimala tokom svojih boravaka u Srbiji, kao i knjiga koju je napisala o Srbiji, privukli su ogromnu pažnju kineskih medija.

Događaj je upotpunila i prezentacija o turističkim potencijalima Srbije, koju je održala direktorka TOS-a Marija Labović, a učešće je uzeo i generalni konzul Srbije u Šangaju.

Zbog ogromnog interesovanja koji je izazvao ovaj događaj, kao i zbog informacije o viznoj liberalizaciji između Srbije i Kine, impozantan broj značajnih kineskih medija kao što su Shanghai daily, Shanghai Travel times, Xinmin Evening News, World Traveller Magazine, Oriental TV i Oriental Radio, odlučili su da urade detaljnije intervjue sa direktorkom TOS-a i Madam Čen.

Očekuje se velika medijska pokrivenost sa ovog događaja, što bi kao rezultat trebalo da doprinese većoj prepoznatljivosti Srbije kao turističke destinacije u ovoj mnogoljudnoj zemlji, dodaje se u saopštenju.

Izvor: tanjug.rs