Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezima predstavljen Zadar na gospodarskom forumu u Zagrebu

Kinezima predstavljen Zadar na gospodarskom forumu u Zagrebu


Na poziv veleposlanice NR Kine u Hrvatskoj NJ. E. Deng Ying zadarska Udrugu poduzetnika sudjelovala je i predstavila Grad Zadar na gospodarskom forumu Hrvatske i izaslanstva kineske provincije Zhejiang održanom u Zagrebu. Udrugu poduzetnika i Grad Zadar predstavljao je predsjednik udruge David Lekaj koji je nazočnima

Na poziv veleposlanice NR Kine u Hrvatskoj NJ. E. Deng Ying zadarska Udrugu poduzetnika sudjelovala je i predstavila Grad Zadar na gospodarskom forumu Hrvatske i izaslanstva kineske provincije Zhejiang održanom u Zagrebu. Udrugu poduzetnika i Grad Zadar predstavljao je predsjednik udruge David Lekaj koji je nazočnima prezentirao projekt "Tehnološki park Zadar".

- Projekt je jako dobro prihvaćen od kineske strane što držim da je jako važno jer se u toj kineskoj regiji nalazi sjedište najveće internet trgovine u svijetu "Alibaba Group". Njihov je strateški plan izabrati jedan tehnološki park na području EU koji bi im bio centar za čitavu Europu. Ja sam lobirao da to bude upravo Zadar jer bi argumenti o geografskim, prometnim, klimatskim i turističkim prednostima mogli donijeti prevagu u ocjenama investitora, kazao je Lekaj dodajući kako je nakon prezentacije stigao poziv za sudjelovanje na najvećem kineskom sajmu investicija i trgovine "China-CEEC Investment and Trade EXPO 2015." koji se održava u lipnju, upravo u pokrajini Zhejiang.

- To je prilika za sve naše poduzetnike da se prezentiraju potencijalnim kineskim poslovnim partnerima i investitorima i obave razgovore o konkretnijim poslovima. Stoga pozivam zadarske poduzetnike da se u što većem broju odazovu i iskoriste ovu priliku, kaže Lekaj i dodaje kako je dobio potporu za organizaciju posebnog charter leta u Kinu za zadarske poduzetnike kako bi im i na taj način olakšali sudjelovanje na sajmu koji im pruža cijeli niz mogućnosti.

Izvor: zadarskilist.hr