Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi žele da ulažu u srpske rudnike

Kinezi žele da ulažu u srpske rudnike


BEOGRAD - Delegacija rudarskih kompanija iz Kine posetila je Privrednu komoru Beograda i tom prilikom izrazila interesovanje da investiraju u rudnike u Srbiji. Predstavnici rudarsko-geološkog biroa Shandong kineskog Instituta za rudarstvo i geološka ispitivanja i grupa privrednika iz te zemlje izrazili su interesova

BEOGRAD - Delegacija rudarskih kompanija iz Kine posetila je Privrednu komoru Beograda i tom prilikom izrazila interesovanje da investiraju u rudnike u Srbiji.

Predstavnici rudarsko-geološkog biroa Shandong kineskog Instituta za rudarstvo i geološka ispitivanja i grupa privrednika iz te zemlje izrazili su interesovanje da investiraju u srpske rudnike bakra, olova, cinka, zlata i litijuma.


Oni su prilikom posete Privrednoj komori Beograda izrazili želju i da se uključe u istraživanja ruda u Srbiji, objavljeno je na sajtu komore beogradskih privrednika.

Kineski investitori su, nakon trogodišnjeg istraživanja tržišta, prošle godine u Beogradu registrovali kompaniju BETEC Resources, koja predstavlja zajedničku investiciju kineskih državnih kompanija i privatnih investitora.

Na inicijativu kompanije BETEC, krajem prošle godine potpisan je protokol o saradnji između Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Srbije i NR Kine, čime je stvorena platforma za dalju saradnju u oblasti rudarsko-geoloških istraživanja i investiranja u dalju eksploataciju rudnika.

Predsednik BETEC-a, Luo Zhuangwei, izjavio je da je to najaktivnija kompanija iz ove oblasti u regionu, a zainteresovani su za saradnju sa domaćim partnerima, za istraživanje rudnika, kao i za dalje investicije u domenu eksploatacije rudnog bogatstva u regionu.

Inženjeri koji rade u BETEC kompaniji imaju više od 30 godina iskustva u ovom poslu na kineskom tržištu, kao i širom sveta, posebno na teritoriji Mjanmara, u Africi i Maleziji.

Izvor: seebiz.eu