Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi završili prvi brod za Crnu Goru

Kinezi završili prvi brod za Crnu Goru


Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić kumovao je u Šangaju novom brodu koji je izgrađen u toj kineskoj luci za potrebe Crne Gore. Prvi crnogorski teretni brod, koji se zove ''Kotor'' , prvo komercijalno putovanje započeće 15. januara odlaskom iz Južne Koreje za Persijski zaliv. U Šangaju se grad

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić kumovao je u Šangaju novom brodu koji je izgrađen u toj kineskoj luci za potrebe Crne Gore.

Prvi crnogorski teretni brod, koji se zove ''Kotor'' , prvo komercijalno putovanje započeće 15. januara odlaskom iz Južne Koreje za Persijski zaliv.

U Šangaju se gradi i drugi brod za potrebe crnogorske pomorske flote, a on bi, prema ranijim najavama, trebalo da bude isporučen u martu.

U pitanju su dva identična prekookeanska broda namenjena za prevoz rasutih tereta. Brodovi će ploviti pod crnogorskom zastavom i kompletna posada biće crnogorska.

Oba broda su nosivosti 35 hiljada tona, dugački su 180, a široki 28 metara. Brodovi su crvene boje, a imaju po četiri dizalice i pet skladišta.
Njihovu izgradnju finansirali su Kinezi, kreditom Eksim banke.
Preuzimajući prvi od dva broda, Krivokapić je rekao da je to dan ponosa za Crnu Goru, ali i sećanja na vreme kada je nosivost crnogorskih brodova iznosila 1,2 miliona tona.

Crna Gora je 60-tih godina prošlog veka bila jedna od "najpomorskijih zemalja" na svetu, rekao je Krivokapić koji je ocenio da će dva broda iz Kine biti početak obnove slavne pomorske flote Crne Gore.

Izvor: BETA, TANJUG