Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi zainteresovani za saradnju u oblasti šinskih vozila

Kinezi zainteresovani za saradnju u oblasti šinskih vozila


Predstavnici Privredne komore Beograda potpisali su u petak (10. jul 2015. godine) sporazum o saradnji sa Čangčun trgovinskom asocijacijom, a kineska strana je trenutno zainteresovana za oblast šinskih vozila.Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić je naglasio da je intenziviranje privredne sara

Predstavnici Privredne komore Beograda potpisali su u petak (10. jul 2015. godine) sporazum o saradnji sa Čangčun trgovinskom asocijacijom, a kineska strana je trenutno zainteresovana za oblast šinskih vozila.
Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić je naglasio da je intenziviranje privredne saradnje između Srbije i Kine usledilo nakon prošlogodišnjeg samita 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Kine koji je održan u Beogradu.

On je naglasio da je ovaj sporazum deo aktivnosti na kojima radi Privredna komora Beograda koja je zadužena za koordinaciju ukupnih privrednih aktivnosti sa Kinom.

Šef kineske delegacije Gao Guangbin je naglasio da je razlog posete Beogradu namera kineskih privrednika da se upoznaju sa mogućnostima ekonomske saradnje sa srpskim kolegama. On je naglasio da ih pre svega zanima poslovna saradnju u oblasti šinskih vozila budući da su dobili informaciju da srpska strana namerava da gradi brzu prugu ka Budimpešti, kao i metro u narednim godinama.

Guangbin je naglasio da se u kineskoj delegaciji nalaze predstavnici kineske kompanije „China CNR Changchun Bus Factory“, koja je jedna od najboljih u svetu u proizvodnji šinskih vozila i da su zainteresovani da uđu u neki posao u Srbiji. On je naglasio da interesovanje za saradnju postoji u građevinarstvu, turizmu i drugim oblastima.

Izvor: edukaplus.com