Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi zainteresovani za saobraćajnicu Novi Sad – Ruma


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je predstavnike kineske kompanije "Čajna Šandong internešenel" za Evropu, koju je predvodio Liu Zičeng i tom prilikom im predstavio idejni projekat izgradnje državnog puta IB-21- Novi Sad - Ruma, sa tunelom kroz Frušku goru. Predstavnici kineske kompanije, jedne

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je predstavnike kineske kompanije "Čajna Šandong internešenel" za Evropu, koju je predvodio Liu Zičeng i tom prilikom im predstavio idejni projekat izgradnje državnog puta IB-21- Novi Sad - Ruma, sa tunelom kroz Frušku goru. Predstavnici kineske kompanije, jedne od najvećih građevinskih kompanija u toj zemlji, iskazali su poseban interes za učešćem u delu navedenog projekta, ali i u ostalim infrastrukturnim projektima od strateškog značaja za Srbiju. Mirović je danas po prvi put u Pokrajinskoj vladi, sa svojim saradnicima, potencijalnim partnerima predstavio idejni projekat izgradnje navedene trase autoputa, čija ukupna dužina treba da iznosi 34,2 kilometra.

Igor Mirović primio je predstavnike kineske kompanije "Čajna Šandong internešenel"Tokom prezentacije Mirović je ukazao da se, od 2013. godine kada je potpisan protokol o pripremi projekta izgradnje saobraćajnice od Rume do Novog Sada, između Pokrajinske vlade, Vlade Srbije, Grada Novog Sada i opština Irig i Ruma, do sada pristupilo izradi idejnog projekta, te da je u toku rad na planovima detaljne regulacije, kao i da je urađen i generalni projekat.

"Poslednja vest je da su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Pokrajinska vlada podneli zahtev da se u budžetu Vlade Republike Srbije planiraju sredstva za rešavanje imovinskih pitanja na trasi za izgradnju novog puta Novi Sad - Ruma. Važno je da taj projekat napreduje iz nedelje u nedelju", rekao je Mirović i dodao da Pokrajina na tom projektu radi partnerski sa Vladom Srbije i ministarstvima.

Liu Zičeng, šef predstavništva za Evropu najveće državne kompanije u kineskoj provinciji Šandong, naveo je namere da, ukoliko se kompaniji ukaže prilika za taj posao, da domaćim firmama omogući da u velikoj meri učestvuju u tom značajnom investicionom projektu.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

Izvor: rts.rs