Uvoz iz Kine
email adresa

09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi zainteresovani za saobraćajnicu Novi Sad – Ruma

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je predstavnike kineske kompanije "Čajna Šandong internešenel" za Evropu, koju je predvodio Liu Zičeng i tom prilikom im predstavio idejni projekat izgradnje državnog puta IB-21- Novi Sad - Ruma, sa tunelom kroz Frušku goru. Predstavnici kineske kompanije, jedne
Kinezi zainteresovani za saobraćajnicu Novi Sad – Ruma
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.
Kategorija: Vesti iz arhive

Igor Mirović primio je predstavnike kineske kompanije "Čajna Šandong internešenel"Tokom prezentacije Mirović je ukazao da se, od 2013. godine kada je potpisan protokol o pripremi projekta izgradnje saobraćajnice od Rume do Novog Sada, između Pokrajinske vlade, Vlade Srbije, Grada Novog Sada i opština Irig i Ruma, do sada pristupilo izradi idejnog projekta, te da je u toku rad na planovima detaljne regulacije, kao i da je urađen i generalni projekat.

"Poslednja vest je da su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Pokrajinska vlada podneli zahtev da se u budžetu Vlade Republike Srbije planiraju sredstva za rešavanje imovinskih pitanja na trasi za izgradnju novog puta Novi Sad - Ruma. Važno je da taj projekat napreduje iz nedelje u nedelju", rekao je Mirović i dodao da Pokrajina na tom projektu radi partnerski sa Vladom Srbije i ministarstvima.

Liu Zičeng, šef predstavništva za Evropu najveće državne kompanije u kineskoj provinciji Šandong, naveo je namere da, ukoliko se kompaniji ukaže prilika za taj posao, da domaćim firmama omogući da u velikoj meri učestvuju u tom značajnom investicionom projektu.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

Izvor: rts.rs