Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi zainteresirani za pomoć u obnovi varaždinskog HNK


Potpisano pismo namjere koje iskazuje zainteresiranost kineskih ulagača prema Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice i hotelu Minerva te najavljeni novi dolazak kineskih ulagača sredinom travnja, rezultat su višednevnog posjeta Suna Guojiana, predstavnika China Camc engineering kompani

Potpisano pismo namjere koje iskazuje zainteresiranost kineskih ulagača prema Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice i hotelu Minerva te najavljeni novi dolazak kineskih ulagača sredinom travnja, rezultat su višednevnog posjeta Suna Guojiana, predstavnika China Camc engineering kompanije.

Sun Guojian zajedno s predstavnicima iz Švedske,Steffanom Erixonom, Rosmary Jurašković Erixon, Goranom Skrooguom i Samirom Žerom, koji su i posredovali u prvim kontaktima između kineske kompanije te Grada Varaždinskih Toplica, boravio je nedavno u Varaždinskim Toplicama gdje su obavljeni brojni razgovori s gospodarstvenicima i sanacijskim upraviteljem Specijalne bolnice Damirom Mihalićem. Razgovori su vođeni vezano uz ulaganja na području grada, ali i ostvarivanje suradnje s lokalnim gospodarstvenicima i plasmanu njihove robe na kinesko tržište.

Potpisano pismo namjere koje iskazuje zainteresiranost kineskih ulagača prema Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice i hotelu MinervaTijekom višednevnog posjeta održan je i zajednički sastanak švedskih predstavnika, župana Varaždinske županije Predraga Štromara i gradonačelnice Goranke Štefanić sa svojim suradnicima. Župan je podržao aktivnosti gradonačelnice Goranke Štefanić vezano uz pregovore i dovođenje potencijalnih investitora u Varaždinske Toplice.

Da razgovori idu u konkretnom smjeru potvrđuje pismo namjere koje je posljednjeg dana boravka Sun Guojian uputio u Specijalnu bolnicu, ali i konkretni razgovori s nizom lokalnih poduzetnika s kojima kineski ulagači planiraju ostvariti konkretnu suradnju. Riječ je o zajedničkoj suradnji vezano uz potencijalne projekte na području grada Varaždinskih Toplica. Također, postoji interes da se proizvodi topličkih gospodarstvenika pokušaju plasirati na kinesko tržište.

Inače, Sun Guojin i predstavnici iz Švedske posjetili su i Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu gdje su održali sastanak s ravnateljicom Jasnom Jakovljević. Guojian je na sastanku potvrdio spremnost i mogućnost da kineski ulagači pomognu u obnovi objekta varaždinskog kazališta.

Krajem prošlog tjedna završili smo sve radne sastanke i mogu reći da je iza nas desetak dana intenzivnih i konkretnih razgovora i dogovora. Da su kineski ulagači zaista zainteresirani za naše projekte svjedoči pismo namjere, ali i najavljeni dolazak predstavnika kineske tvrtke sredinom idućeg mjeseca. Prema najavama riječ je o pojačanom izaslanstvu, a na dnevnom redu zasigurno će biti konkretniji razgovori oko pojedinih projekata – izjavila je gradonačelnica Štefanić.

China Camc engineering kompanija grupacija je koja godišnje ostvaruje oko 40 milijardi dolara prihoda i ima oko 100 tisuća zaposlenih. U svom poslovanju sve više se okreću turizmu, posebice zdravstvenom turizmu, odnosno ulaganju u gradnju smještajnih, turističkih i zdravstvenih objekata

 

Izvor: varazdinski.rtl.hr