Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi, uskoro turisti s najvećom potrošnjom

Kinezi, uskoro turisti s najvećom potrošnjom


Kineski su turisti tijekom proteklog desetljeća uslijed naglog domaćeg razvoja pretekli Njemce kao turiste s najvećom potrošnjom, objavila je u četvrtak UN-ova Svjetska turistička organizacija. Kineski turisti poznati po organiziranom grupnom načinu putovanja i brzoj kupovini luksuzne robe u inozemstvu, proš

Kineski su turisti tijekom proteklog desetljeća uslijed naglog domaćeg razvoja pretekli Njemce kao turiste s najvećom potrošnjom, objavila je u četvrtak UN-ova Svjetska turistička organizacija.

Kineski turisti poznati po organiziranom grupnom načinu putovanja i brzoj kupovini luksuzne robe u inozemstvu, prošle su godine potrošili oko 102 milijarde američkih dolara, pretekavši po potrošnji njemačke i američke turiste.

Turisti iz drugih ekonomija čije su srednje klase u porastu poput Rusije i Brazila također su povećali potrošnju prošle godine. Dok su istovremeno Europljani pogođeni recesijom, poput Talijana i Francuza ipak odlučili manje putovati.

"Impresivni rast potrošnje kineskih i ruskih turista očit je odraz rastuće srednje klase ovih zemalja," rekao je Taleb Rifai, glavni tajnik UN-ove Svjetske turističke organizacije sa sjedištem u Madridu.

Iz Njemačke putničke organizacije odavno se znali da će kineski turisti doskora nadmašiti Njemce u potrošnji, s obzirom da je populacija Kine istovjetna ukupnoj populaciji Sjeverne Amerike, Rusije i Europe skupa.

"No začuđuje činjenica da su nas tako brzo pretekli," rekao je Juergen Buechy, s čela Njemačke putničke organizacije.

Kinezi u odnosu na Njemce češće rade velika putovanja, gdje Njemci rado odlaze na Sredozemlje, što znači da Kinezi u prosjeku potroše puno više.

Kina je najbrže rastuće turističko izlazno tržište, zbog većih primanja druge ekonomije svijeta i fleksibilnije vizne politike zemalja destinacija.

Kineski su turisti 2012. učinili 83 milijuna inozemnih putovanja, što je za 10 milijuna više u odnosu na 2000.

Hotelijeri, turističke agencije, restorani čak i vozači taksija morat će unaprijediti svoje znanje o kineskoj kuhinji, kulturi i jeziku ako žele uzeti dio kineskog turističkog kolača koji najčešće ide u Hong Kong, Tajvan i Maldive, navode europski turistički službenici.

Od ostalih zemalja koje su ostvarile najveću potrošnju u turističkom sektoru, samo je Rusija bila približna Kini sa ostvarenim porastom od 32 posto u putničkoj potrošnji.

Izvor: craotian.cri.cn