Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kinezi uskoro bez viza u Crnu Goru?


Premijer Milo Đukanović saopštio je da se priprema liberalizacija viznog režima sa Kinom jer je planirano unapređenje saradnje između dvije države u oblasti turizma.

Premijer Milo Đukanović saopštio je da se priprema liberalizacija viznog režima sa Kinom jer je planirano unapređenje saradnje između dvije države u oblasti turizma.

Milo Djukanović"Radimo na liberalizaciji viznog režima i na kreiranju regionalnog paketa turističke ponude. Cilj je da kineski turisti koji posjećuju evropske i regionalne zemlje posjete i Crnu Goru. Taj vid saradnje je posebno zanimljiv ako se imaju u vidu potencijali kineskog emitivnog tržišta”, kazao je Đukanović juče u Skupštini, tokom premijerskog sata, odgovarajući na pitanje poslanika DPS-a Željka Aprcovića kakvi su rezultati i očekivanja od učešća Crne Gore na nedavno održanom Samitu Kina 16+1.

Đukanović je rekao da je Kineze upoznao sa potencijalima Luke Bar i da postoje realne mogućnosti da kineske kompanije unaprijede izvoz na evropsko tržište posredstvom barske luke. Dodao je da je naglašen interes kineskih kompanija za saradnju u oblasti energetike.

Đukanović je podsjetio da je prošle godine tokom prvog Samita u Varšavi Kina opredijelila deset milijardi eura za zemlje centralne i jugoistočne Evrope, ali da je na drugom Samitu u Kini u novembru najavljeno da će ta suma biti veće.

"Crna Gora je za važne projekte do sada iskoristila deset odsto opredijeljenog iznosa", saopštio je Đukanović.

On je najavio da će Vlada ponovo inicirati dopune Krivičnog zakonika kako bi se sankcionisali poslodavci koji ne izmiruju redovno poreze i doprinose radnicima.

"To je potkradanje države i slično je drugim krivičnim djelima. To je i nehumani odnos prema zaposlenima. Prošle godine smo inicirali da to bude krivično djelo, ali Skupština nije to prihvatila. Opet ćemo ponoviti inicijativu”, kazao je Đukanović odgovarajući na pitanje Almera Kalača (BS).

Na pitanje Izeta Bralića (SDP) zašto se godinama odstupa od liste radova u opštinama, koja je definisana kapitalnim budžetom, Đukanović je odgovorio da je odstupanje, uglavnom, zbog nepotpune planske dokumentacije, neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i dužih procedura javnih nabavki.

Izvor: vijesti.me